Jornada 5/07: Aprofitament alimentari

Et vols inscriure a la jornada del 5 de juliol? Hi ha dues modalitats: 

Assistència presencial 

Assistència online

 Programa i inscripcions per a la resta de jornades:

6/7: Alimentació sostenible  7/7: Innovació tecnològica


El primer dia de la Universitat d'Estiu se centrarà en analitzar l'aprofitament alimentari al llarg de la cadena agroalimentària.  

  • 9.00 - 9.30h: Inauguració Oficial

BLOC 1: El marc institucional

  • 9.30 - 10.15h: La llei 3/2020 de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Un any després de la seva entrada en vigor.

Glòria Cugat, subdirectora general de la Inspecció i Control Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Ramadera, Pesca i Alimentació. 

  • 10.15 – 11.00h: Producció i consum sostenible. Reptes a la cadena de subministrament. 

Dr. Jordi Morató i Farreres, director de la Cátedra UNESCO de Sostenibilitat.

Dr. Alex Godoy, membre del Panel Expert en Seguretat Alimentària per al Comitè de Seguretat Alimentària de la FAO. 


BLOC 2:  Iniciatives per a l'aprofitament alimentari (Taula rodona)

  • 11.30 – 12.00h: Aprofitament alimentari a l'entorn productiu: Jo no llenço. 

L’empresa social Espigoladors presentarà el seu projecte, que actua sobre tres necessitats socials a la vegada i les connecta: lluitar per l'aprofitament alimentari, garantir el dret a una alimentació saludable i crear oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc d'exclusió social.

  • 12.00 – 12.30h: Aprofitament alimentari a la distribució alimentària: La alimentación no tiene desperdicio. 

A càrrec de Nuria de Pedraza, directora de comunicació i relacions internacionals d'AECOC.  

  • 12.30 – 13.00h: Aprofitament alimentari a l'entorn del consum: L'alimentació en situació d'emergència.

A càrrec de Javier Garcia, secretari general de World Central Kitchen, una inciativa d’abast internacional que distribueix menjars frescos envasats individualment a comunitats que necessiten suport.

Moderadora: Gaby Susanna, directora de la Plataforma Aprofitem els aliments. 
      


BLOC 3: Oportunitats i reptes a l'era post-covid

  • 13.00 – 14.00h: Espai de debat 
    • Borja Casamitjana, de Torribas
    • Josep Presseguer, de Fruits de Ponent
    • Lluís Fatjó-Vilas, del Banc dels Aliments
    • Eduard Vicente, del Programa Alimenta de l'Ajuntament de Barcelona.

Moderador: Chema Gil, director del CREDA.

  • 15.00 – 17.00h: La càtedra del malbaratament alimentari. UPC-Mercabarna

A càrrec d’Anna Gras, de l'Escola Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona i Maite Palat de Mercabarna

Inclou una visita al Centre d'aprofitament dels aliments de Mercabarna. Guiada per Georgina Cepas, cap de Medi Ambient de Mercabarna i Milagros Paseta, coodinadora de Responsabilitat Social Corporativa de Mercabarna.


Contacte