Mercabarna esdevindrà la planta fotovoltaica d’autoconsum en coberta més gran de la Península Ibèrica

Mercabarna esdevindrà la planta fotovoltaica d'autoconsum en coberta més gran de la Península Ibèrica, gràcies a un acord entre Mercabarna i les associacions de majoristes situades al polígon alimentari per instal·lar plaques fotovoltaiques dins del programa MESBarcelona, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta es desenvoluparà en el marc d'un pla que s'executarà per fases i que suposarà una inversió públic-privada de 12 milions d'euros, una superfície de 360.000 m2 i una potència instal·lada de 18 MWp.

Més informació sobre Mercabarna esdevindrà la planta fotovoltaica d’autoconsum en coberta més gran de la Península Ibèrica

El 78% dels espanyols vol cuidar-se

Alimentació Saludable, tema de la 4a Universitat d’Estiu de Mercabarna

Mercabarna va tancar ahir a la tarda la 4ª Universitat d'Estiu, dedicada enguany a l'Alimentació Saludable.

Més informació sobre El 78% dels espanyols vol cuidar-se

Mercabarna potencia l’oferta bio a la resta d’Europa

Mercabarna i les empreses del Biomarket a Organic Food Iberia

Mercabarna participarà a Organic Food Iberia, la fira internacional de referència d'aliments ecològics de la Península Ibérica, que se celebra a Madrid (IFEMA), el 8 i 9 de juny.

Més informació sobre Mercabarna potencia l’oferta bio a la resta d’Europa

Primera biblioteca digital sobre malbaratament alimentari a Espanya

Aporta informació actualitzada sobre malbaratament a la cadena agroalimentària, valorització, quantificació del malbaratament i reutilització, entre altres

La Càtedra Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari ha creat el primer fons bibliogràfic online d'Espanya dedicat a aquest tema. 

Més informació sobre Primera biblioteca digital sobre malbaratament alimentari a Espanya

Mercabarna i AGEM celebren els 20 anys de la campanya ‘5 al dia’, pionera a Espanya

‘5 al dia’ lluita contra l’obesitat infantil i promou les fruites i hortalisses entre els infants

Uns 3.000 infants d'una cinquantena d'escoles participants a la campanya per a una alimentació saludable, '5 al dia', han ocupat aquest matí el parc d'atraccions del Tibidabo. El motiu d'aquesta trobada ha estat celebrar els 20 anys d'aquesta campanya educativa, organitzada per Mercabarna i l'Associació Gremial d'Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM). 

Més informació sobre Mercabarna i AGEM celebren els 20 anys de la campanya ‘5 al dia’, pionera a Espanya

La diada retorna amb tot el seu esplendor després de dos anys marcats per la Covid-19

Es vendran 6 milions de roses, un 43% més que l'any passat i guanyen pes els arranjaments amb verds ornamentals i materials sostenibles.

Fotògraf: Toni Bofill

Foto 1: (d'esquerra a dreta) Monserrat Ballarín; Jaume Collboni i Miquel Batlle davant les diferents varietats de roses que es comercialitzaran per Sant Jordi

Foto 2: Florista amb el carro carregat de roses a Mercabarna-flor, avui

Foto 3: Rosa de la varietat Explorer, una de les 3 més venudes per Sant Jordi

Més informació sobre La diada retorna amb tot el seu esplendor després de dos anys marcats per la Covid-19

Mercabarna inaugura el Foodback, un centre pioner en aprofitament alimentari

El Foodback és un projecte pioner de bio economia circular que té com a objectiu incrementar l'aprofitament de fruites i hortalisses no comercialitzables, però que són aptes per al consum humà. El projecte, que és possible gràcies a la col·laboració i implicació 10 entitats i de les gairebé 600 empreses ubicades a Mercabarna, pretén multiplicar per 2,5 l'aprofitament alimentari a Mercabarna en 5 anys, passant de les 1.000-1.500 tones de productes recuperats actualment a les 3.000-4.000 tones. El Foodback és un dels llegats del projecte de Barcelona Capital Mundial de la Alimentació Sostenible, com d'altres de diferents que estan sent presentats durant 2022.

Més informació sobre Mercabarna inaugura el Foodback, un centre pioner en aprofitament alimentari