Què és Mercabarna?

Mercabarna és el principal mercat majorista d’aliments frescos d’Europa en volum de comercialització. Funciona les 24 hores del dia com un ciutat alimentària amb l'objectiu de garantir l'aprovisionament d'aliments frescos als ciutadans. En el seu recinte concentra 600 empreses especialitzades en la distribució, elaboració, importació i exportació de productes frescos i congelats.

A Mercabarna hi ha:

 • El Mercats majoristes de Barcelona:
  • Mercat Central de Fruites i Hortalisses
  • Mercat Central del Peix
  • Biomarket
  • Mercabarna-flor (ubicat a Sant Boi de Llobregat, en un espai al costat de l'Aeroport de Barcelona)
    
 • La Zona d'Activitats Complementàries (ZAC) on trobem: 
  • Firmes especialitzades en manipulació, maduració, elaboració, envasat, conservació, distribució, importació i exportació de tot tipus de productes frescos i congelats.
  • Les centrals de compra de les gran cadenes de distribució alimentària (supermercats, cadenes de fruiteries, etc.) que es proveeixen de producte fresc a Mercabarna.
  • Empreses especialitzades a proveir el sector de la restauració.
  • Empreses de serveis de logística especialitzada en alimentació i de suport als usuaris: grans frigorífics, transportistes, laboratoris de control de qualitat, empreses d'embalatge, tallers mecànics, oficines bancàries, restaurants, hotel, benzineres, llar d'infants, farmàcia, empreses de serveis informàtics, de missatgeria, assessories, ferreteria, etc.

Descarrega’t el Prestige Book de Mercabarna


Ubicació immillorable

Mercabarna és a la Zona Franca de Barcelona, un emplaçament logístic estratègic, que afavoreix l'arribada i l'expedició de mercaderies per terra, mar i aire. A pocs quilòmetres té l'Aeroport del Prat, el Port, la terminal TIR, l'estació ferroviària de mercaderies, el nus viari del Llobregat amb accés directe a les rondes urbanes i a les autovies exteriors i, a només 10 quilòmetres, el centre de Barcelona.

Foto emplaçament estratègic

Àmbit d'influència

Mercabarna és sense dubte el principal mercat europeu d'aliments frescos, amb 2,3 milions de tones comercialitzades a l'any que es distribueixen per tot Catalunya, Espanya i per nombrosos països del món. En total, Mercabarna proveeix de productes frescos uns 10 milions de consumidors.

El Hub Alimentari del Mediterrani-Barcelona®

La seva immillorable ubicació i el gran volum i varietat de productes frescos que mou a diari, situen Mercabarna en una posició privilegiada per constituir-se com el Hub Alimentari del Mediterrani-Barcelona®, el gran centre mediterrani de distribució d'aliments frescos d'abast internacional, però també en un espai de referència pel que fa a la gestió i el funcionament d'un recinte alimentari (innovació, formació, medi ambient, etc.).