Premis 'Mercabarna Innova'

premis-mercabarna-innova-2020

L’admissió de projectes finalitza el 30 d'octubre de 2020.

Mercabarna aposta per potenciar la innovació a les empreses majoristes convocant la quarta edició del Premi Mercabarna Innova. Aquesta iniciativa vol reconèixer les àrees de recerca i innovació de les empreses del sector alimentari i floral ubicades als recintes de Mercabarna i Mercabarna-flor.

Com a novetat, ja que estem en una situació complexa, hem volgut  incloure aquells projectes que hagin sorgit com a conseqüència de la COVID-19 o que hagin innovat en aplicacions tecnològiques com APPs, market place, comerç electrònic, etc.

Els projectes que es presentin als premis han d'estar relacionats amb:

  • Nous models de negoci sorgits com a conseqüència de la COVID-19 (e-commerce, e-delivery, etc.).
  • Innovacions en desenvolupament de producte (IV i V gammes, packaging, tecnologies de tractament, conservació i seguretat alimentària, etc.).
  • Innovacions en millora de processos (optimització logística, identificació i traçabilitat, etc.).
  • Innovació en aplicacions tecnològiques (App, aplicacions web, etc.).
  • Innovacions en matèria de mobilitat i sostenibilitat.
  • Innovacions en serveis al client.

El jurat està format per professionals de prestigi del món de l'alimentació, la recerca i els negocis. Aquests són els membres del jurat de la quarta edició:

  • Toni Valls, director general d'Alimentaria Exhibitions.
  • Anna Gras, directora de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB-UPC).
  • Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City.
  • Josep Usall, director de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
  • Carmel Mòdol, director general d'Alimentació Qualitat i Indústries Agroalimentàries.  

PREMIS

Mercabarna Innova premiarà els projectes innovadors realitzats i amb aplicació al mercat a partir del 2019:

Primer premi: 8.000€*

Segon premi: 5.000€*

Tercer premi: 3.000€*

El Premi podrà ser declarat desert si així ho consideren les persones membres del jurat.

* A deduir de la renda/cànon que l'empresa satisfà a Mercabarna.


BASES

Poden participar-hi totes les empreses del sector alimentari i floral ubicades al recinte de Mercabarna i Mercabarna-flor.

Per participar-hi, cal omplir el formulari de sol·licitud. Aquest document el trobareu al final d'aquesta secció.

L'empresa participant pot adjuntar els annexos que consideri adients per donar a conèixer més detalls del projecte. Aquests annexos poden ser presentats en català o castellà.

Es valorarà la inclusió d'imatges o materials que il·lustrin i certifiquin el projecte.

Es pot lliurar la documentació (formulari + annexos) de forma presencial (Mercabarna, Centre Directiu, 5a. pl.) o per correu electrònic (premi@mercabarna.cat).

El termini d'admissió de projectes s'obrirà el 15 de juny i finalitzarà el 30 d'octubre de 2020. El lliurament de premis es realitzarà a mitjans de novemb

Paràmetres per valorar:

  • Grau de millora de la qualitat del producte / procés / servei: 17 punts.
  • Sostenibilitat vers l'entorn: 9 punts.
  • Valorar de manera extraordinària l'argumentació del projecte com a resposta o solució a noves oportunitats o amenaces sorgides a partir de la COVID-19: 7 punts
  • Originalitat (que sigui nou o de recent implantació): 6 punts.
  • Grau de millora de la productivitat: 6 punts.
  • Grau d'implantació al mercat: 3 punts.
  • Projecte col·laboratiu: 2 punts.

Descarrega’t el diptic informatiu del Premi Mercabarna Innova

Descarrega’t el formulari d’inscripció al Premi Mercabarna Innova


Projectes guanyadors 2015, 2016 i 2018

En la primera edició, els 'Mercabarna Innova' van distingir els projectes de Fruit Friends i Laumont, que van presentar una barreta de fruites semideshidratades i una App de bolets per a xefs respectivament. 

En la segona edició els projectes guanyadors van ser la varietat de tomàquet Monterrosa, de Grup Gavà; els sucs The Juice Lovers de Talls i més i la trajectòria de la cooperativa agrícola Hortec. 

En la tercera edició, els projectes guanyadors van ser un sistema per reaprofitar l'aigua i els fertilitzants que es fan servir per regar els horts urbans o els jardins, de Bruesinnova; uns biberons de tomàquet ratllat per fer pa amb tomàquet, de Guzmán Gastronomia i les safates d’herbes per fer brou de Grup Gavà.