Premis 'Mercabarna Innova'

Els guardons 'Mercabarna Innova' es van crear al 2015 amb l'objectiu de potenciar i reconèixer les àrees de recerca i d'innovació de les empreses ubicades a la Unitat Alimentària. Des de la concepció que innovar és un factor clau per diferenciar-se i ser competitiu al mercat, Mercabarna posa en marxa aquesta iniciativa que premia el desenvolupament, l'evolució i el risc. 

Els projectes guanyadors

En la primera edició, els 'Mercabarna Innova' van distingir els projectes de Fruit Friends i Laumont, que van presentar una barreta de fruites semideshidratades i una App de bolets per a xefs respectivament. 

En la segona edició els projectes guanyadors van ser la varietat de tomàquet Monterrosa, de Grup Gavà; els sucs The Juice Lovers de Talls i més i la trajectòria de la cooperativa agrícola Hortec. 

El jurat 

Format per experts i representants de l'àmbit universitari, empresarial, administratiu i del món de la recerca, el jurat ha valorat aspectes com el grau de millora a la qualitat del producte, l'originalitat, la sostenibilitat, la millora de la productivitat, la implantació al mercat i els projectes col·laboratius. 

Els membres del jurat de la primera i la segona edició dels premis han estat:

  • Enric Ezquerra, president de l'Associació Catalana de Distribuïdors i Supermercats (Cat-Dis)
  • Jaume Llopis, professor de l'IESE
  • Josep Maria Monfort, director general de l'IRTA
  • Lourdes Reig, vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
  • Toni Valls, director general d'Alimentaria Exhibitions