Sector carni i escorxador de Mercabarna

Sector carni i Escorxador

Presentació del sector

El sector carni de Mercabarna està format per l'Escorxador i per una desena d'empreses que es dediquen a la manipulació i comercialització de productes carnis. La mitjana anual, entre sacrificis i distribució, és de prop de 40.000 tones. 

L’Escorxador de Mercabarna

El 29 de març de 1979 l’Escorxador es va traslladar a Mercabarna. Fins aquell moment, l’antic escorxador municipal, conegut pel nom de la Vinyeta, estava situat a l’actual parc de Joan Miró de Barcelona, al costat de la plaça Espanya.

Aquesta instal·lació ocupa uns 30.000 m2 i disposa de:

  • Dues línies de sacrifici: una per a boví i equí, i una per a oví i caprí.
  • Corrals de recepció del bestiar
  • Zona de sagnat
  • "Box ritual" (aparell que immobilitza l’animal i permet el sacrifici ritual, millorant les condicions higienicosanitàries, reduint el patiment de l’animal i afavorint la feina del matancer)
  • Sala de vendes refrigerada i automatitzada
  • Cambres frigorífiques per emmagatzemar la carn
  • Despulleria
  • Serveis d’inspecció sanitària
  • Oficines per a les empreses usuàries

L’Escorxador de Mercabarna sacrifica més de 20.000 tones de carn a l’any.

Sector carni

El sector carni de Mercabarna està format per una desena d'empreses especialitzades en l'elaboració, el comerç i la distribució de tota mena de productes carnis.

Les presentacions que ofereixen aquestes empreses són múltiples i variades, perquè s'adapten constantment a les necessitats de cada client (els supermercats, els restaurants, els carnissers tradicionals, etc.).

Matances rituals

Davant de l'augment de la població musulmana i jueva a Catalunya, el maig del 2004, Mercabarna va posar a la seva disposició un nou servei: la matança Halal.

L'Escorxador compta amb la Marca de Garantia Halal, atorgada per l'Institut Halal de la Junta Islàmica d'Espanya, que assegura que els animals han estat sacrificats seguint el ritus que marca la religió musulmana.

Horaris i dies de funcionament de l’Escorxador

Horari de funcionament de la Sala de Vendes

De dilluns a divendres de 5h a 14h

Contacte

Horaris i dies de funcionament de l’Escorxador

Horari de funcionament de la Sala de Vendes

De dilluns a divendres de 5h a 14h

Contacte