Mercabarna fa 50 anys

El 2017 és un any molt especial per a Mercabarna ja que es commemora el 50 aniversari de la seva fundació. En aquest mig segle de vida, Mercabarna ha recorregut un camí de compromís, esforç i il·lusió amb un objectiu molt clar: treballar dia i nit per abastir d’aliments frescos els ciutadans.

Exposició "50 anys d'evolució de l'alimentació a Catalunya" 

En motiu del seu 50è aniversari, Mercabarna organitza aquesta original retrospectiva on es recullen les transformacions que ha experimentat la nostra dieta durant el darrer mig segle. Per això, es planteja un recorregut visual i sensorial a través de les neveres, els aliments frescos i les receptes més icòniques de les últimes 5 dècades, al mateix temps que es repassa l'entorn social i econòmic d'aquest període. Amb la col·laboració de la Fundació Alícia.

DARRERA PARADA: del 28 de novembre a l’1 de desembre de 2017, a Mercabarna

Coincidint amb la cloenda de la celebració del 50è aniversari i després d’haver passat pel Palau Robert i els mercats d’El Ninot i de les Corts, aquesta exposició fa la seva darrera parada a la zona comercial de Mercabarna. Més informació


Del 28 al 30 de setembre de 2017, al Mercat de les Corts de Barcelona

El Mercat de les Corts ha sigut la tercera parada de l’exposició: 

Mira el vídeo resum: 


Del 7 al 10 de juny de 2017, al Mercat del Ninot de Barcelona

El Mercat del Ninot va ser la segona parada d’aquesta exposició. 

Mira el vídeo resum: 


Del 8 a l’11 de maig de 2017, al Jardí del Palau Robert 

L’exposició es va inaugurar el 8 de maig al Jardí del Palau Robert, que va ser la primera ubicació d’aquesta mostra itinerant. 

Mira el vídeo resum: 

Visita la galeria fotogràfica

3a Cursa Mercabarna

El diumenge 8 de octubre va tenir lloc la 3a Cursa Mercabarna, una festa esportiva i solidària que aprofita la seva tercera edició per celebrar el 50è Aniversari de Mercabarna. 

Acte inaugural: 24 de març de 2017

Com no podia ser d'una altra manera, Mercabarna ha estat l'escenari escollit per iniciar els actes commemoratius del 50 aniversari. De quina manera ho hem celebrat?

  • Amb un acte institucional presidit per la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, i conduït pel periodista Josep Puigbó. Durant aquest acte, s'ha presentat un estudi sobre l'evolució del producte fresc en els 50 anys d'història de Mercabarna, a càrrec del director de la Fundació Alícia, Toni Massanés. 
  • La festa també ha baixat al carrer! 
    • Vam vestir de gal·la el recinte i hi va haver animadors fent gresca per tot Mercabarna: als peatges, al Mercat Central del Peix, al Mercat Central de Fruites i Hortalisses, a Mercabarna-flor i als carrers de la zona comercial. 
    • I tots aquells que van voler tenir un record de la celebració, van poder fer-se una fotografia al fotomaton a la plaça del llac de Mercabarna.
    • A més, les persones que aquest 2017 compleixen 50 anys van rebre una tassa commemorativa.  

Visita la galeria de fotos del 50 aniversari de Mercabarna