Programa INNOFOOD

INNOFOOD neix amb l'objectiu de donar suport a la creació de noves empreses que presenten innovacions en qualsevol fase de la cadena de valor, com el packaging, la comercialització o la distribució logística. 

La participació té un cost global per persona d'uns 4.500 €, però pràcticament la totalitat d'aquest import serà coberta per les entitats promotores a través de les seves aportacions. Les persones participants hauran de desemborsar 300 €. Es requerirà l'assistència a les sessions presencials. Es limitarà l'assistència a una única persona per projecte; independentment del nombre de persones promotores de cada iniciativa, aquesta persona ha de ser sempre la mateixa.

Programa promogut per: 

Perfil de les candidatures

Se cerquen principalment candidatures de persones emprenedores que presentin una idea de negoci, amb alt contingut de tecnologia, que proposin una millora en qualsevol dels següents àmbits:

  • Responsabilitat Social Corporativa (no malbaratament alimentari i sostenibilitat)
  • Qualitat i seguretat alimentària
  • Nutrició i dietètica
  • Productes ecològics i de proximitat
  • IT
  • Big Data
  • Màrqueting i comunicació

Aquesta innovació es pot donar en qualsevol fase de la cadena: producció, packaging, comercialització, emmagatzematge o distribució logística.

També hi poden participar empreses del sector alimentari, en els àmbits esmentats, que no hagin iniciat l'activitat abans del 5 febrer del 2017.

Accions formatives

Formació general i específica: es tractaran els aspectes bàsics per a l'elaboració del pla d'empresa (formes jurídiques, tràmits administratius i llicències d'activitat, gestió fiscal de l'empresa, pla econòmic-financer i les principals fons de finançament).

També es treballaran temes específics de les empreses del sector alimentari, com el model i el desenvolupament de negoci, l'aportació de valor a l'empresa i les principals fonts de finançament.

Capacitació en habilitats emprenedores: s’organitzaran tallers orientats al desenvolupament de les habilitats directives, a través de simulacions, jocs de rol i reflexions conjuntes sobre situacions reals.

Es treballaran competències com la comunicació, la negociació, el lideratge i la motivació, la gestió del temps i les prioritats, la gestió dels contactes (networking), la manera de presentar l'empresa (inclourà també l'exercici de l'elevator pitch) i una sessió de presentació de projectes.

Networking

Experiències emprenedores

Es tracta de sessions que es faran durant el procés formatiu, on una persona emprenedora d'èxit dins del sector alimentari explicarà la seva pròpia experiència. Es tracta d'apropar la realitat d'aquest sector a les persones participants en el programa.

Dinars en xarxa

Durant el programa s'organitzaran sis dinars amb persones rellevants del sector, per tal de donar a conèixer els projectes emprenedors que estan desenvolupant i generar sinergies i contactes.

Acompanyament personalitzat

Les persones participants tindran un/a assessor/a assignat/da que les acompanyarà en el procés d'elaboració del pla d'empresa i l'anàlisi de la seva viabilitat. Així mateix, els proporcionarà els contactes i les informacions que es requereixin per treballar el projecte empresarial amb èxit, incloent la recerca de finançament. 

Calendari

Premis INNOFOOD

Es reconeixeran els millors projectes presentats en el marc d'INNOFOOD, amb una dotació econòmica de: 

12.000 € per al guanyador

6.000 € per al primer finalista

3.000 € per al segon finalista 

El premi també inclourà aportacions en espècies com ara la disponibilitat d'espais d'incubació (Food Trade Center) o l'assessorament jurídic dels projectes. Les condicions del premi seran desenvolupades a les seves pròpies bases.