Campus d'estiu

Nens i nenes al mercat de fruites i hortalisses de Mercabarna
Taller de brotxetes de fruites al campus d'estiu de Mercabarna

Edició especial del Campus d’Estiu ‘Refresca’t amb 5 al dia’

La situació actual desaconsella que hi hagi visites d’infants a Mercabarna per la dificultat de poder mantenir la distància de seguretat. Però des de Mercabarna volem continuar realitzant el campus d’estiu ‘5 al dia’, adreçat a infants en situació de vulnerabilitat, com venim fent des de 2016.

Per això aquest estiu ens adaptem a la situació amb un nou format d’activitats: Substituïm les visites a les instal·lacions de Mercabarna per tallers lúdics als casals.

Mantenir aquesta activitat, que reforça l’educació en alimentació saludable mitjançant el lleure, és d’especial importància aquest estiu, en què els nens i nenes han hagut d’estar confinats i sense anar a escola. 

Durant tot el mes de juliol, de dilluns a divendres, els monitors de ‘Refresca’t amb 5 al dia’ es desplacen als casals que organitzen entitats d’acció social de Barcelona i l’àrea metropolitana per realitzar activitats divertides que reforcin els hàbits saludables i una alimentació basada en el consum diari d’un mínim de 5 racions entre fruites i hortalisses.

Nota de premsa: El campus d'estiu de Mercabarna per a infants vulnerables es trasllada als casals

Vídeo de la primera jornada del campus 2020

Per a més informació i inscripcions,


Campus d’estiu ‘Refresca’t amb 5 al dia’

Durant els mesos de juliol i agost, Mercabarna organitza un campus d’estiu adreçat a nens i nenes en risc d’exclusió social, al qual assisteixen prop de 500 infants. 

El campus "Refresca't amb 5 al dia" és una iniciativa solidària que s'adreça a casals i entitats d'acció social. L'activitat està totalment subvencionada per Mercabarna que, a més d'organitzar els tallers, es fa càrrec de les despeses de transport, l'esmorzar i el dinar dels participants. El campus sorgeix d'una prova pilot realitzada al juliol de 2016, on van participar 162 infants en risc d'exclusió social. 

Visita la galeria de fotos al Flickr 

L’objectiu

La finalitat del campus d’estiu és oferir activitats lúdiques per a nens i nenes amb pocs recursos que no poden marxar de vacances amb les seves famílies. Durant els dos mesos que dura l'activitat han participat 500 infants de 6 a 13 anys procedents de casals d’estiu de Barcelona i província. 

Campus d'estiu 5 al dia amb fruites i hortalisses a Mercabarna

Les activitats 

Els participants aprenen els hàbits de vida saludable a través de tallers i activitats que giren entorn l’alimentació equilibrada, el consum de cinc ràcions diàries de fruites i hortalisses i el no-malbaratament d’aliments.

  • Visita al Mercat Central de Fruites i Hortalisses 
  • Tallers de tast per descobrir nous sabors
  • Taller de broquetes de fruites per desenvolupar les destreses de cuina 
  • Jocs en equip per reforçar valors com la solidaritat o l’amistat   

Contacte

  •  Coordinació del Departament de Responsabilitat Social Corporativa
  • Telèfon: 93 556 34 15 / 93 556 30 00