Foodback

Hola, Foodback!

El pròxim 1 de febrer es posa en marxa el nou centre d'aprofitament alimentari, anomenat Foodback. Us presentem un projecte pioner respecte a la gestió d'excedents als mercats majoristes d'Espanya, que representa un pas endavant en el compromís de Mercabarna amb la lluita contra el malbaratament alimentari. Es tracta d’un nou sistema de gestió de matèria orgànica vegetal, fora del circuit de comercialització amb el qual donarem una segona vida a les fruites i hortalisses excedentàries.

El Foodback serà l'equipament clau en el nou sistema de gestió de matèria orgànica, on es farà el triatge de fruites i hortalisses excedentàries aportades pels operadors de Mercabarna per a donar-los una segona vida. En funció d'aquest cribratge, el producte es distribuirà a entitats socials, sent el primer destinatari, o bé es transformarà per a ser aprofitada al màxim.

 • I això què vol dir?

Que volem convertir els residus en recursos, en un procés que tindrà un impacte positiu tant pel medi ambient com per la societat i el Foodback, serà l'equipament clau d'aquesta nova operativa.

 • A qui va dirigit?

Va dirigit als usuaris del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, Biomarket i Zac.

Aleshores, a nivell operatiu, què canvia?

Ara, tota la matèria orgànica vegetal excedentària no aprofitable tant del MCFiH com del Biomarket l'hauràs d'abocar a la compactadora intel·ligent més propera, ubicada al teu pavelló. Recorda que aquesta compactadora hi pots abocar un màxim de 400kg al dia i un  total de 2.000kg a la setmana.

Tria bé què hi llences i ajuda'ns a incrementar el volum d'aliments aprofitats!

La matèria orgànica vegetal que consideris aprofitable s'haurà de portar al Foodback per donar-li el dret a una segona vida, dins els horaris establerts.

Una vegada al Foodback, com es gestiona el triatge?

Els professionals ubicats al nou centre d'aprofitament d'aliments recepcionaran el teu palet.

 • Palet aprofitable

Si la majoria de matèria orgànica vegetal excedentària es considera aprofitable, es durà a terme un triatge intern exhaustiu que tindrà com a finalitat abastir a totes les entitats socials col·laboradores o bé haurà de ser transformada per poder ser aprofitada.

 • Palet no aprofitable

Si la majoria de matèria orgànica vegetal excedentària es considera no aprofitable, els professionals del triatge lliuraran una documentació perquè et dirigeixis al Punt Verd.

Cal aclarir que només podràs entrar al Punt Verd amb aquesta documentació a partir de l’1 de febrer del 2022.

 • Horari

De dilluns a dijous de 7 a 17h

Divendres de 7 a 18h

Descarrega't el fulletó informatiu aquí


Els nostres partners socials del projecte

 • Fundació Formació i Treball: Aportarà l’experiència en inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat.
 • Banc dels aliments: Coordinació del projecte i la distribució d’aliments.
 • Creu Roja: Distribució d’aliments.
 • Càritas: Distribució d’aliments.
 • Programa Alimenta Barcelona: Distribució d’aliments.
 • Fundació ”La Caixa”: Partner estratègic.


Contacte

Per a més informació:

Contacti’ns a +34 935 563 307