Responsabilitat social corporativa

Responsabilitat social corporativa de Mercabarna

La Responsabilitat Social Corporativa és un compromís d'empresa per a Mercabarna. Per aquest motiu, les polítiques de caire social, mediambiental i econòmic s'integren en el funcionament de la companyia.   

Mercabarna alineada amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible)

ODS-Mercabarna

Descarrega’t la Memòria de Sostenibilitat 2020 de Mercabarna

Els nostres valors, alineats amb la visió d'allò que volem esdevenir, ens marquen les passes que hem de seguir per aconseguir el nostre objectiu de creixement sostenible. Són quatre pilars que formen part de l’ADN de Mercabarna i que es materialitzen en accions adreçades als nostres principals grups d'interès.

  • Difusió dels hàbits de vida saludable​
Alimentació saludable entre els nens i nenes

Campanyes infantilsConjuntament amb els Gremis de Majoristes del recinte, Mercabarna organitza campanyes educatives (5 al dia, Creix amb el Peix i Flors i plantes cada dia) on cada any participen prop de 12.000 escolars catalans.  

Campus d’estiuDurant els mesos de juliol i agost s'organitza el campus d’estiu “Refresca’t amb 5 al dia” que està adreçat a nens i nenes en risc d’exclusió social. En la darrera edició, hi van participar gairebé 500 infants.   

  • Competitivitat de les empreses i inserció laboral
Serveis de Formació de Mercabarna i foment de la inserció laboral

Beques MercabarnaDes del 2014, s’impulsen les Beques Mercabarna, un programa d’ajuts a la contractació de joves acabats de graduar i de professionals formats als Serveis de Formació de Mercabarna i que es troben en situació d’atur. 

Càpsules formatives: Són cursos de carnisseria i peixateria de curta durada que serveixen com a primera presa de contacte per a futurs alumnes que vulguin realitzar la formació completa a Mercabarna.  

  • Lluita contra el malbaratament d’aliments
Lluita contra el malbaratament d'aliments i col·laboració amb el Banc dels Aliments de Mercabarna

Col·laboració amb el Banc dels AlimentsDes de 2002, Mercabarna cedeix un magatzem al Banc dels Aliments, des d’on es realitza la recollida, el triatge i la distribució dels aliments frescos excedentaris que les empreses del recinte donen de forma voluntària. 

App T-Mercabarna Solidària: Mercabarna i T-Systems desenvolupen una app per facilitar la distribució d’aliments excedentaris entre entitats socials. 

Pacte contra el malbaratament alimentariMercabarna i els gremis del recinte signen un compromís per optimitzar l’ús dels recursos alimentaris i aconseguir una cadena de proveïment més sostenible i responsable.

Premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament d'aliments: Mercabarna premia econòmicament (amb 5.000€ per a cada categoria) iniciatives amb un impacte positiu en matèria d'aprofitament alimentari.

  • Responsabilitat mediambiental
sostenibilitat mediambiental mercabarna

Implementació de polítiques de minimització de l'impacte mediambiental. Destaca la gestió dels residus derivats de l'activitat comercial del recinte, el foment del reciclatge i la optimització dels recursos. 

  • Col·laboracions solidàries 
Col·laboració de Mercabarna amb projectes solidaris

A més de les accions de responsabilitat social corporativa que s’impulsen des de Mercabarna, es dona suport a entitats i projectes solidaris que tenen per finalitat l’atenció a infants vulnerables, la promoció de la salut i la recerca mèdica, el foment de la inclusió i la igualtat d'oportunitats i el foment dels hàbits saludables. 


Contacte