Responsabilitat social corporativa

responsabilitat-social-corporativa-mercabarna

La Responsabilitat Social Corporativa és un compromís d'empresa per a Mercabarna. Per aquest motiu, les polítiques de caire social, mediambiental i econòmic s'integren en el funcionament de la companyia.   

Descarrega’t el Balanç Social de Mercabarna (en castellà)

Els nostres valors, alineats amb la visió d'allò que volem esdevenir, ens marquen les passes que hem de seguir per aconseguir el nostre objectiu de creixement sostenible. Són quatre pilars que formen part de l’ADN de Mercabarna i que es materialitzen en accions adreçades als nostres principals grups d'interès.

  • Difusió dels hàbits de vida saludable​

Campanyes infantilsConjuntament amb els Gremis de Majoristes del recinte, Mercabarna organitza campanyes educatives (5 al dia, Creix amb el Peix i Flors i plantes cada dia) on cada any participen prop de 12.000 escolars catalans.  

Campus d’estiuDurant els mesos de juliol i agost s'organitza el campus d’estiu “Refresca’t amb 5 al dia” que està adreçat a nens i nenes en risc d’exclusió social. En la darrera edició, hi van participar gairebé 500 infants.   

  • Competitivitat de les empreses i inserció laboral

Beques MercabarnaDes del 2014, s’impulsen les Beques Mercabarna, un programa d’ajuts a la contractació de joves acabats de graduar i de professionals formats als Serveis de Formació de Mercabarna i que es troben en situació d’atur. 

Càpsules formatives: Són cursos de carnisseria i peixateria de curta durada que serveixen com a primera presa de contacte per a futurs alumnes que vulguin realitzar la formació completa a Mercabarna.  

  • Lluita contra el malbaratament d’aliments

Col·laboració amb el Banc dels AlimentsDes de 2002, Mercabarna cedeix un magatzem al Banc dels Aliments, des d’on es realitza la recollida, el triatge i la distribució dels aliments frescos excedentaris que les empreses del recinte donen de forma voluntària. 

Pacte contra el malbaratament alimentariMercabarna i els gremis del recinte signen un compromís per optimitzar l’ús dels recursos alimentaris i aconseguir una cadena de proveïment més sostenible i responsable.

  • Col·laboracions solidàries 

A més de les accions de responsabilitat social corporativa que s’impulsen des de Mercabarna, es dona suport a entitats i projectes solidaris que tenen per finalitat l’atenció a infants vulnerables, la promoció de la salut i la recerca mèdica, el foment de la inclusió i la igualtat d'oportunitats i el foment dels hàbits saludables. 


Contacte

  • Cristina Vich Palou Coordinadora del Departament de Responsabilitat Social Corporativa
  • Telèfon: 93 556 34 15 / 93 556 30 00