Programa de la jornada 5/07
Et vols inscriure a la Universitat d’Estiu de Mercabarna? Tria la teva modalitat:
Inscripcions per a estudiants Inscripcions per a professionals
Dia 5 de juliol | Què entenem per alimentació saludable?
BLOC 1: Contextualització
- 9:00 – 9:45h: Què entenem per alimentació saludable? Conseqüències d'una alimentació no saludable.
Ramon Estruch. Doctor de l’Hospital Clínic de Barcelona i president del comitè científic Paralelo40-Observatorio de la Dieta Mediterránea.
- 9.45 - 10.15h: Efectes de la malnutrició a la societat i polítiques per reduir-ne l’impacte.
Miguel Ángel Royo Bordonada. Director del Màster de Salut Pública del Instituto de Salud Carlos III.
BLOC 2: Estratègies per a una alimentació saludable
- 10.15 – 10.35h: Estratègia de salut pública per a una alimentació saludable.
Maria Manera. Dietista i nutricionista a l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
- 10.35h – 10.55h: Estratègia d'educació per a una alimentació saludable. Menjadors més sans i sostenibles.
Lidón Martrat. Coordinadora de Projectes d'Alimentació Sostenible. Ajuntament de Barcelona.
Consorci d’Educació de Barcelona.
- 10.55 – 11.15h: Estratègia de compra pública alimentària sostenible i responsable.
Maria Tarafa. Tècnica de la Secció Polítiques Alimentàries i Urbanes de la Direcció de Serveis d'Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible de l'Ajuntament de Barcelona.
Presenta Carmen Vidal Carou, directora del Campus de l’Alimentació de Torribera-Universitat de Barcelona.
11.15 – 11.45h: Coffee break
BLOC 3: Contribució dels mercats per a una alimentació saludable
- 11.45 – 12.15h: Bones pràctiques per a l'impuls de l'alimentació saludable des de la xarxa dels mercats municipals.
Òscar Martín Pérez. Coordinador de Projectes d’Anàlisi i Estratègia de l’Institut Municipal de Mercats.
- 12.15 – 12.15h: Presentació del Foodback dins del pla estratègic de Mercabarna 2022-2026.
Georgina Cepas, cap de Medi Ambient, i Milagros Paseta, responsable de Sostenibilitat de Mercabarna.
BLOC 4: Menjar sa és només una qüestió d'educació ? El repte de triar els aliments adequats.
- 12.45 - 14h: Espai de debat amb referents en alimentació vegana, vegetariana, contra els aliments processats i en dietes que cuiden la microbiota intestinal.
Eulàlia Vidal. Farmacèutica, experta en nutrició i coordinadora del Consell Assessor de Salut d'Ametller Origen
Neus Elcacho. Dietista integrativa i coach nutricional.
Moderat per Elena Roura. Directora científica de Fundació Alícia.
Aquest debat es retransmetrà per streaming.
Activitat de la tarda
- 15.30 - 17.00h: Visita a l’exposició “Menja, Actua, Impacta” de Fundesplai.
Contacte
- Universitat d’Estiu de Mercabarna
- Telèfons: 93 556 34 56 / 93 556 30 00
- Correu electrònic: universitatestiu(ELIMINAR)@mercabarna.cat