Programa de la jornada 5/07

Et vols inscriure a la Universitat d’Estiu de Mercabarna? Tria la teva modalitat:

Inscripcions per a estudiants  Inscripcions per a professionals

Dia 5 de juliol | Què entenem per alimentació saludable?

BLOC 1: Contextualització

  • 9:00 – 9:45h: Què entenem per alimentació saludable? Conseqüències d'una alimentació no saludable.

Ramon Estruch. Doctor de l’Hospital Clínic de Barcelona i president del comitè científic Paralelo40-Observatorio de la Dieta Mediterránea.

  • 9.45 - 10.15h: Efectes de la malnutrició a la societat i polítiques per reduir-ne l’impacte.

Miguel Ángel Royo Bordonada. Director del Màster de Salut Pública del Instituto de Salud Carlos III. 


BLOC 2:  Estratègies per a una alimentació saludable

  • 10.15 – 10.35h: Estratègia de salut pública per a una alimentació saludable.

Maria Manera. Dietista i nutricionista a l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

  • 10.35h – 10.55h: Estratègia d'educació per a una alimentació saludable. Menjadors més sans i sostenibles.

Lidón MartratCoordinadora de Projectes d'Alimentació Sostenible. Ajuntament de Barcelona.

Consorci d’Educació de Barcelona.

  • 10.55 – 11.15h: Estratègia de compra pública alimentària sostenible i responsable.

Maria Tarafa. Tècnica de la Secció Polítiques Alimentàries i Urbanes de la Direcció de Serveis d'Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible de l'Ajuntament de Barcelona.

Presenta Carmen Vidal Carou, directora del Campus de l’Alimentació de Torribera-Universitat de Barcelona.


11.15 – 11.45h: Coffee break


BLOC 3: Contribució dels mercats per a una alimentació saludable

  • 11.45 – 12.15h: Bones pràctiques per a l'impuls de l'alimentació saludable des de la xarxa dels mercats municipals.

Òscar Martín Pérez. Coordinador de Projectes d’Anàlisi i Estratègia de l’Institut Municipal de Mercats. 

  • 12.15 – 12.15h: Presentació del Foodback dins del pla estratègic de Mercabarna 2022-2026.  

Georgina Cepas, cap de Medi Ambient, i Milagros Paseta, responsable de Sostenibilitat de Mercabarna. 


BLOC 4: Menjar sa és només una qüestió d'educació ? El repte de triar els aliments adequats.

  • 12.45 - 14h: Espai de debat amb referents en alimentació vegana, vegetariana, contra els aliments processats i en dietes que cuiden la microbiota intestinal.

Eulàlia Vidal. Farmacèutica, experta en nutrició i coordinadora del Consell Assessor de Salut d'Ametller Origen

Neus Elcacho. Dietista integrativa i coach nutricional.

Moderat per Elena Roura. Directora científica de Fundació Alícia.

Aquest debat es retransmetrà per streaming.


Activitat de la tarda


Contacte