Universitat d'Estiu

universitat-estiu-mercabarna

Mercabarna organitza la primera edició de la Universitat d'Estiu, que es concep com un espai de trobada entre empresaris del sector de l'alimentació, professionals, universitaris i equips d’investigació per promoure la transferència de coneixement i el networking.

La temàtica d’aquest any girarà al voltant de la sostenibilitat en la cadena agroalimentària, per aconseguir una alimentació més sostenible. Aquesta primera edició té el suport de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona-UPC i AECOC.  

La Universitat d’Estiu 2018 està totalment subvencionada per Mercabarna. 

Descarrega’t el programa


Dates:

Del 2 al 6 de juliol del 2018, a Mercabarna.

A qui s’adreça: 

A estudiants universitaris de quart curs d’enginyeries, enginyeria agroalimentària, de ciències ambientals i biològiques, de química i economia. 

A estudiants de màster de les àrees d’interès. 

A professionals de PIMES i a tècnics de les empreses del sector agroalimentari. 

Inscripció d’estudiants

Inscripció de professionals del sector

Què ofereix el programa: 

  • Coneixement actualitzat sobre els reptes del sector agroalimentari. 
  • Visió pràctica de professionals d’empreses del sector. 
  • Intercanvi de coneixements entre pre-professionals i professionals del sector. 
  • Aprenentatge pràctic. 

Blocs temàtics del curs:   

  • Desenvolupament sostenible en el context europeu.
    • El sector agroalimentari davant d’un canvi de paradigma.
    • Marc europeu. Estratègia europea de desenvolupament sostenible (resposta de la UE a l’agenda 2030).
    • Marc nacional. El sector agroalimentari davant dels ODS.
    • Sostenibilitat de l’ecosistema agroalimentari.
    • Bones pràctiques en el sector agroalimentari.
    • Projecte d’integració de recursos biològics en la producció hortícola y altres projectes de desenvolupament sostenible.   
  • Innovació tecnològica aplicada a processos, productes i serveis de la cadena agroalimentària. 
    • Innovació tecnològica aplicada a processos.
    • Tecnologies emergents per l’industria.
    • La ecoinnovació com a avantatge competitiva.
    • Business cases d’ecoinnovació.
    • Agribusiness
    • Industria 4.0. La digitalització aplicada a la industria d’aliments y begudes. El bessó digital.
  • Gestió de recursos i solucions integrades a la supply chain
    • Gestió eficient i sostenible dels recursos.
    • Reducció de la petjada de carboni a la cadena de subministrament.
    • Projecte Lean&Green.
    • Solucions sostenibles en packaging.
    • Gestió del malbaratament.
    • El centre d’aprofitament de Mercabarna.
    • Projecte Espigoladors.
  • Qualitat i seguretat alimentària.
    • Reputació i sostenibilitat de negoci.
    • Gestió i comunicació d’una crisi alimentària.
    • Reputació online en el sector agroalimentari. 

Contacte