Universitat d'Estiu per a universitaris

Universitat d'estiu de Mercabarna sobre malbaratament alimentari

De l’1 al 3 de juliol participa a la segona Universitat d'Estiu de Mercabarna, una formació presencial i gratuïta sobre malbaratament alimentari.

​DESTAQUEM! Si estudies a la Universitat Politècnica de Catalunya o a la Universitat de Barcelona i participes a la Universitat d’Estiu podràs convalidar 3 crèdits institucionals. 

Vés al formulari d’inscripció per a estudiants

Assistir a la Universitat d’Estiu de Mercabarna et permetrà... 

Entrar en contacte amb empreses i professionals del sector agroalimentari.

Aprendre de la mà de persones que lideren projectes per reduir el malbaratament d’aliments

Fer networking i orientar el teu futur professional. 

No t’ho pensis més i fes ja la teva inscripció


A qui va dirigida la Universitat d’Estiu? 

Aquest curs gratuït s’adreça a estudiants de quart curs de les següents especialitats: 

  • De la UPC:
    • Enginyeries tècniques (industrial, biosistemes i agroalimentària, telecomunicacions, etc.).
    • Ciències ambientals i biològiques.
    • Química.
    • Economia.
    • Màsters i postgraus de temes relacionats amb les disciplines anteriors. 
  • De la UB:
    • Nutrició Humana i Dietètica.
    • Ciència i Tecnologia dels Aliments.

També està oberta a professionals del sector agroalimentari. 

De què tracta?

La Universitat d’Estiu de Mercabarna aprofundirà en les polítiques i iniciatives que s’estan implementant per lluitar contra el malbaratament d’aliments al llarg de tota la cadena agroalimentària: producció, comerç majorista i detallista, restauració i consumidors finals. 

Els ponents que configuren el programa pertanyen a les següents institucions, associacions, empreses i projectes: 

El programa, dia a dia

1 de juliol: Malbaratament i producció

2 de juliol: Malbaratament, comerç i distribució

  • Iniciatives al comerç majorista:
    • El pla estratègic de Mercabarna contra el malbaratament alimentari.
    • La campanya "Ningú no és perfecte" del grup Nufri sobre valorització del producte de segona categoria.  
  • Iniciatives al comerç detallista: 
    • La llei del bon samarità a Itàlia, el Projecte Recovery from retail sector. 
    • Accions per a l'aprofitament dels productes no comercialitzables: Condis
    • La cuina Veritas. Un projecte innovador, solidari i per descomptat ecològic. 
    • Bones pràctiques als mercats municipals per prevenir el malbaratament alimentari: Mercat de Sants; Mercat de Manlleu i Mercado de Travesas de Vigo
  • Solucions tecnològiques innovadores:

3 de juliol: Malbaratament, restauració i consumidors finals