Receptes calendari 2018

Els protagonistes del calendari del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna 2018 són dotze xefs de projecció internacional. Aquest any hem traslladat el gust, l'olor i la textura de les fruites i hortalisses del nostre Mercat a fabuloses creacions de cuina d'autor.

A continuació, trobareu les receptes que aquests xefs han creat exclusivament per a nosaltres.  

Gener: és temps de carxofes!

Jordi Esteve, xef i propietari del restaurant Nectari (una estrella Michelin), ens proposa dos plats on la carxofa és la principal protagonista. 

Carxofa farcida de caça i foie amb beixamel de bolets

Temps d’elaboració: 60 minuts 

Descarrega la recepta

Crema de carxofes amb salmó salvatge i ous d'ikura

Temps d’elaboració: 45 minuts

Descarrega la recepta


Febrer: és temps de calçots!

El xef de pastisseria i tècnic de R+D a Oilmotion Design Cook, Óscar Albiñana, ha preparat dues receptes amb el calçot com a element essencial. 

Làmines de calçot confitat amb ceps

Temps d’elaboració: 60 minuts

Descarrega la recepta

Cremós de bacallà amb maionesa de calçots

Temps d’elaboració: 90 minuts

Descarrega la recepta


Març: és temps de pèsols!

Víctor Quintillà, propietari i xef del restaurant Lluerna i guanyador d’una estrella Michelin, ha centrat les seves creacions en els pèsols. 

Cassoleta de pèsols i suflé de les seves tavelles

Temps d’elaboració: 45 minuts

Descarrega la recepta

Tripa de bacallà amb pèsols 

Temps d’elaboració: 45 minuts

Descarrega la recepta


Abril: és temps d’espàrrecs! 

Josep Sansano és xef als restaurants L'Indret de Semon, Semon Ganduixer i La Despensa de Laforja i ha triat els espàrrecs per elaborar els seus plats. 

Crema d'espàrrecs amb crème fraîche d'herbes aromàtiques

Temps d’elaboració: 45 minuts

Descarrega la recepta

Tagliatelle d'espàrrecs verds amb el seu pesto i tomàquets cherry confitats

Temps d’elaboració: 45 minuts

Descarrega la recepta


Maig: és temps de cireres! 

L'Iker Erauzquin és el xef del restaurant UMA, assessor gastronòmic i autor de múltiples llibres de cuina i ha creat dos plats on les cireres són els ingredients principals. 

Cireres líquides amb violetes i lligabosc

Temps d’elaboració: 45 minuts

Descarrega la recepta

Pit de colomí amb salsa de cireres i roses

Temps d’elaboració: 50 minuts

Descarrega la recepta 


Juny: és temps de fruits vermells! 

Aquestes són les receptes de Martín Lippo, que és xef i director del projecte Vakuum i de Nitroschool i assessor gastronòmic internacional. 

Cebitxe de corbina amb gerds i groselles

Temps d’elaboració: 30 minuts

Descarrega la recepta

Fruits vermells amb crema sabaiona de vi dolç gratinada

Temps d’elaboració: 30 minuts 

Descarrega la recepta


Juliol: és temps de meló!

Ricard Martínez, cap de cuina del restaurant EspaiSucre, ha escollit el meló com a ingredient bàsic de les seves propostes. 

Sopa de meló i poma verda, amb oli d'oliva i iogurt

Temps d’elaboració: 50 minuts

Descarrega la recepta 

Meló, llima, mató i fruits vermells 

Temps d’elaboració: 60 minuts

Descarrega la recepta


Agost: és temps de préssec! 

La dolçor del préssec protagonitza les postres de Marc Balaguer, xef i director d'Escribà Academy i Millor Pastisser d'Espanya 2015.

Llauna de textures de préssec amb fruits vermells

Temps d’elaboració: 90 minuts

Descarrega la recepta

Pasta choux de préssec amb merenga de vainilla

Temps d’elaboració: 90 minuts

Descarrega la recepta 


Setembre: és temps de figues!

En Marc Blesa, xef del restaurant La Poma i membre de l'equip del projecte Vakuum, és el creador d’aquestes dues receptes. 

Figues amb escuma de iogurt, fruita de la passió, crumble i mel 

Temps d’elaboració: 45 minuts

Descarrega la recepta

Carpaccio de remolatxa amb figues i foie-micuit

Temps d’elaboració: 30 minuts

Descarrega la recepta


Octubre: és temps de rovellons! 

Els rovellons, tot un clàssic de la tardor, arriben a la taula de la mà de Manel Armengol, xef i propietari del restaurant Major 36. 

Rovellons escabetxats amb rap

Temps d’elaboració: 30 minuts

Descarrega la recepta

Barreja de bolets i carxofes amb foie 

Temps d’elaboració: 15 minuts

Descarrega la recepta


Novembre: és temps de magrana! 

Marc Rodellas va ser el millor Xocolater d'Espanya 2010 i millor jove artesà innovador de Catalunya 2011 i per al calendari proposa dues postres amb magrana. 

​Milfulls amb crema de vainilla i magrana

Temps d’elaboració: 30 minuts

Descarrega la recepta

Cake amb crema de mantega, magrana i trencadís de xocolata de maduixa i fruita de la passió

Temps d’elaboració: 90 minuts

Descarrega la recepta


Desembre: és temps de pinya! 

La pinya és l’estrella de les creacions d’en Xavi Donnay, xef de pastisseria i responsable de cuina dolça del restaurant Lasarte (tres estrelles Michelin). 

Petit fours de pinya i coco

Temps d’elaboració: 90 minuts

Descarrega la recepta

Tartaleta de pinya i coco

Temps d’elaboració: 60 minuts

Descarrega la recepta