Consulta el programa complet de la Universitat d'Estiu

Juny 2022

Del 4 al 6 de juliol, Mercabarna aplega especialistes de diferents àmbits per parlar d'alimentació saludable. 

La 4a edició de la Universitat d’Estiu de Mercabarna ha preparat un programa amb ponents de primer nivell que parlaran sobre grans temes relacionats amb la producció d’aliments, la seguretat alimentària, la salut i la nutrició o l’economia circular.

La jornada del 4 de juliol porta per títol “Pandèmia, canvi climàtic i zones en conflicte: impacte en l'alimentació de la ciutadania” i tindrà especialistes com ​Cindy Holleman, economista senior a FAO i especialista en seguretat alimentària i nutrició i Octavi Quintana, director de la fundació PRIMA, que promou la recerca en aigua, agricultura i alimentació. 

La sessió del 5 de juliol girarà al voltant de la pregunta “Què entenem per alimentació saludable?” i hi participaran experts com Miguel Ángel Royo Bordonada, director del Màster de Salut Pública del Instituto de Salud Carlos III o les nutricionistes Eulàlia Vidal i Neus Elcacho.

El darrer dia de la Universitat d’Estiu es presentaran iniciatives que avancen “Cap a un sistema alimentari més saludable, sostenible i just”. Coneixerem experiències de producció ecològica (Pririnat o Biobosch), economia circular (Innolarva) i exemples alternatius de distribució i comercialització (Hortec, Mercat Arrels), entre d’altres. 

Darreres places disponibles

La Universitat d'Estiu és gratuïta i 100% presencial, tot i que es retransmetran tres ponències en streaming. S’adreça a professionals del sector agroalimentari, equips de recerca i universitaria. A més, els estudiants que estiguin cursant el darrer any de grau o un màster a l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i del Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) podran convalidar 1,5 crèdits ECTS si assisteixen a totes les jornades.

Imatge de la Universitat d'Estiu 2022
Una de les ponències de l'edició anterior