Correus presenta un segell que commemora els 50 anys del Mercat de Fruites i Hortalisses de Mercabarna

Febrer 2022

Amb una tirada de 135.000 unitats, el segell mostra un primer pla de les caixes que omplen de color els llocs dels mercats.

Correos ha presentat un segell que commemora els 50 anys del trasllat del Mercat Majorista de Fruites i Hortalisses de l'antic mercat del Born -al centre de la ciutat-, a la seva ubicació actual, Mercabarna, una efemèride important per garantir el proveïment de producte fresc als ciutadans de Barcelona i Catalunya.

A l'acte de presentació, que ha tingut lloc a la seu de Mercabarna, hi han assistit el president de Correus, Juan Manuel Serrano; el president de Mercasa, José Ramón Sempere; i el director general de Mercabarna, Jordi Valls, entre d'altres. En finalitzar l'acte, s'ha realitzat el tradicional mata-segellament del primer dia.

50 anys del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna

El 1971 es va traslladar el mercat majorista del Born a la Zona Franca de Barcelona, dins del recinte de Mercabarna, un emplaçament logístic de primer ordre que proporcionava avantatges per a majoristes i compradors.

El canvi d'ubicació a la Zona Franca de Barcelona, una de les àrees logístiques més importants d'Espanya, va potenciar el creixement i modernització de les empreses majoristes dedicades al comerç hortofructícola. L'àrea d'influència del mercat va créixer, passant de proveir només la ciutat de Barcelona a fer-ho també a tot Catalunya, Espanya i posteriorment a nombrosos països del món. Actualment, Mercabarna proveeix de productes frescos uns 10 milions de consumidors.

El Sector de Fruites i Hortalisses de Mercabarna aglutina 210 empreses i comercialitza anualment més de 2 milions de tones de productes convertint-se en un referent mundial. Un volum que suposa al voltant del 30% del total de fruites i hortalisses comercialitzades a la Xarxa de 24 Mercas que gestionen a tot Espanya Mercasa i els Ajuntaments de les respectives ciutats on se situen aquests grans mercats.

El segell presentat avui pertany a la sèrie Efemèrides i té una tirada de 135.000 unitats. La imatge mostra un primer pla de les caixes que omplen de color els llocs dels mercats.

D’esquerra a dreta, el director general de Mercabarna, Jordi Valls; el president de Correos, Juan Manuel Serrano; i el president de Mercasa, José Ramón Sempere.
D’esquerra a dreta, el director general de Mercabarna, Jordi Valls; el subdelegat del govern a Barcelona, Carlos Prieto; el president de Correos, Juan Manuel Serrano; el president de Mercasa, José Ramón Sempere; el director de Timbre de la Fàbrica Na