Mercabarna s’adhereix al programa Incorpora de ”la Caixa” i organitzarà formacions que millorin l'ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social

Juny 2018

Mercabarna i l'Obra Social "la Caixa" han signat un conveni de col·laboració per fomentar la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social a través del programa Incorpora, promogut per l'entitat financera.

Aquest conveni té per objectiu organitzar formacions de tractament del producte fresc -carnisseria, peixateria o mosso de magatzem de productes frescos- que ajudin a incrementar la contractació de col·lectius vulnerables, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d'exclusió, exreclusos, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i immigrants, entre d'altres. En el marc d'aquest acord, a més, Mercabarna tractarà els beneficiaris del programa Incorpora com a col·lectiu de contractació preferent.

Gràcies al treball en xarxa de les entitats socials que estan dins del programa Incorpora i que treballen des del territori, s'aconseguirà formar i apoderar un grup de persones beneficiàries del programa Incorpora i donar-li l'oportunitat de millorar la seva ocupabilitat. Els alumnes que participin en aquests cursos faran pràctiques a empreses del sector alimentari amb què Mercabarna hi col·labora habitualment.

El conveni, que té una durada d'un any prorrogable en funció dels resultats d'inserció laboral obtinguts, ha estat signat per Josep Tejedo, director general de Mercabarna, i Jaume Farré, director del Departament Sociolaboral de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa". 

Un dels cursos de peixateria de Mercabarna