Una exposició mostrarà les fotografies del concurs ‘Mercabarna Enfoca’ a Barcelona

Octubre 2016

Les imatges guanyadores i una selecció de les finalistes formaran part d'una exhibició que arrencarà al Mercat de Sagrada Família i recorrerà diversos espais de la ciutat.  

Durant el mes de novembre, el concurs 'Mercabarna Enfoca' enceta una nova etapa amb la inauguració d'una exposició fotogràfica al Mercat de Sagrada Família de Barcelona. Els ciutadans podran gaudir en primera persona de les fotografies del fotoperiodista Luis Tato, guanyador de la categoria professional, i d'Angélica Rodríguez i Sonia Troncoso, les dues guardonades del premi instagramer.

A més, la mostra també inclourà una selecció de les imatges finalistes del concurs, que entre els mesos d'abril i juny va portar a Mercabarna gairebé un centenar de fotògrafs professionals i amateurs.

Per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa al major nombre de ciutadans, està previst que l'exposició sigui itinerant i que l'#ExperiènciaMercabarna impregni diversos espais de la ciutat.

Intensitat i bellesa de les fotos guanyadores

L'exposició arriba després del lliurament de premis del passat 15 de juliol, on van assistir la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, els membres del jurat i els vint fotoperiodistes i instagramers finalistes. Durant l'acte, Ballarín va elogiar la iniciativa i va destacar "el paper essencial dels mercats de la ciutat com a eixos vertebradors de la  vida quotidiana dels nostres barris i com a cohesionadors socials".

Precisament, aquesta és una de les sensacions que es percep en la mirada del fotoperiodista Luis Tato i el seu treball 'Univers Mercabarna', on retrata la multiculturalitat, l'esforç i el treball d'aquest gran Mercat que no s'atura mai. D'altra banda, el color i el mobilitat són els protagonistes de les imatges d'Angélica Rodríguez i Sonia Troncoso, guanyadores del concurs en la categoria d'Instagram. 

Una de les fotografies de Luis Tato, guanyador en la categoria professiona
Fotografies d'Angélica Rodríguez i Sonia Troncoso, les instagramers guanyadoresl
Els guanyadors amb la presidenta i el director de Mercabarna i alguns membres del jurat