Mercabarna guanya 305 noves places d’aparcament

A mitjans març va entrar en funcionament el nou aparcament en alçada de la Unitat Alimentària, el P2. Aquest pàrquing és un dels equipaments clau del Pla de Mobilitat de Mercabarna, un projecte impulsat per la direcció del recinte i per l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) que està pensat per adoptar mesures que facilitin la circulació i maniobres de tràilers, camions i furgonetes i que permetin que els vianants es moguin amb més seguretat pel polígon alimentari.

Ubicat al carrer Major, artèria principal del recinte, i en plena zona comercial, aquest aparcament compta amb tres plantes dedicades a l’estacionament de turismes i amb una planta baixa, d’uns 700 m2, per a usos comercials. En total, són 305 noves places que, sumades a les de l’aparcament P1 –ubicat al costat de la porta K i que funciona des de 2006– posen a disposició dels usuaris prop de 700 places d’estacionament a cobert.

El nou pàrquing, que està en funcionament les 24 hores del dia, disposa també de places per a vehicles de persones amb discapacitat i de punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Els usuaris interessats poden aparcar de forma puntual, per temps limitat, i poden adquirir també abonaments mensuals, amb o sense plaça fixa.

Reurbanització de l’entorn

La construcció d’aquest nou equipament també ha suposat la reurbanització de tot el seu entorn, amb la construcció d’una plaça –amb zona verda, bancs i taules per als usuaris–, d’una nova vorera molt ample i d’un nou pas de vianants que facilitarà l’accés a l’aparcament des dels pavellons A, B i C del Mercat Central de Fruites i Hortalisses.