Missió comercial i institucional a Dubai

Representants de la direcció de Mercabarna i cinc empreses del polígon alimentari van viatjar, del 9 al 12 de febrer, a Dubai (Emirats Àrabs Units) amb dos objectius. D’una banda, establir relacions comercials amb importadors locals i, de l’altra, conèixer les capacitats logístiques d’aquesta ciutat i possibles projectes d’assessorament en gestió de mercats majoristes que s’hi poden desenvolupar.

Organitzada pel clúster Mercabarna Export, una de les finalitats principals de la missió a Dubai era dur a terme reunions de caràcter comercial entre les empreses de la Unitat Alimentària participants –tres del sector carni i dues del peix– i clients potencials, tot aprofitant la celebració en aquesta ciutat d’una de les fires internacionals d’alimentació més importants d’aquesta zona geogràfica, la Gulfood. El resultat va ser molt positiu ja que es van fer més de 60 entrevistes entre les firmes del recinte i diferents importadors locals.

També, la direcció de Mercabarna i les empreses van aprofitar per fer una trobada amb els responsables del sector alimentari de Dubai, amb l’objectiu de conèixer de primera mà els requisits i normatives que han de complir els aliments frescos per exportar a aquest país.

Dubai, un mercat d’interès

Aquesta missió comercial directa estava emmarcada dins d’un pla d’acció sobre Dubai iniciat amb un estudi d’aquesta ciutat com a mercat potencial realitzat l’any passat pel clúster Mercabarna Export a petició de les empreses. I és que aquesta ciutat desperta gran interès no només com a receptora d’aliments frescos sinó també com a centre reexportador cap a països de l’entorn. D’aquest anàlisi ja va sorgir una primera missió a Dubai, organitzada, al novembre de 2014 i enfocada al sector de fruites i hortalisses, que va comptar amb la participació de 2 empreses.

Oportunitats logístiques i d’assessorament

Paral·lelament la direcció de Mercabarna va mantenir reunions de caràcter institucional. Una d’aquestes trobades va ser amb els representants del Port i la Zona Franca de Dubai i, l’altra, amb membres de l’aerolínia Emirates Airlines, totes dues per saber com funciona la logística associada al producte fresc.

També es va fer una reunió amb l’entitat municipal que gestiona el mercat majorista de fruites i hortalisses, amb l’objectiu de valorar possibles projectes d’assessorament pel que fa a la gestió i funcionament d’aquest centre.

Els representants de la direcció de Mercabarna amb el responsable del sector alimentari de Dubai