Leandre Serra, president del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix (GMP): “Hem de seguir en la línia d'anar de la mà a l'hora de fer les coses”

P- Com valora el 2014?
R- Ha estat un any de continuïtat pel que fa a la comercialització. Però allò que ha suposat un abans i un després ha estat la renovació de les concessions. Ara tenim una certesa de futur, tot i que a moltes empreses els ha agafat a la pota coixa després de tants anys de dificultats per la frenada del consum. També ha estat l’any d’inici de les obres de millora del Mercat, i això és positiu.

P- Quines diria que són les fites més importants assolides durant l’any passat?
R- Més que una fita jo destacaria una actitud. Ens trobem amb una actitud més col·laborativa, de partenariat, essencial en aquests moments. Prova d’això són iniciatives tan positives com l’acord per a la nova xarxa de fred o les subhastes d’electricitat. Tot s’enquadra dins del marc “què necessites o què podem fer plegats per tirar endavant”.

P- Què ha quedat per fer?
R-
Com a sector, les fites que ens marquem i que depenen només de nosaltres les assolim. Però hi ha d’altres temes que també depenen d’altres actors i sempre són més complicats. Per exemple, ens agradaria modular més el sector de la pesca en l’àmbit extractiu, cosa que depèn de Brussel·les, o el tema de l’horari del Mercat, que s’ha de tractar amb el sector detallista.

P- Quins són els seus desitjos per al 2015?
R- Que poguéssim contractar més personal, cosa que significaria que les empreses funcionen i el consum fa l’estiradeta que cal. I que seguim en la línia de consultar el sector i d’anar d’acord i de la mà a l’hora de fer les coses.

Leandre Serra, president del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix (GMP)