Jaume Flores, nou president d'AGEM

L’empresari, gerent de la companyia Frutas y Hortalizas Flores i vocal de la junta de l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) des de fa 15 anys, va ser escollit a principis de desembre com a nou responsable de l’entitat.

Jaume Flores substituirà Casimir Llorens, gerent de l’empresa Llorens Capdevila, que després de 16 anys com a president de l’AGEM no es va presentar a la reelecció al càrrec. Durant el seu mandat, Llorens ha liderat les negociacions per abordar la modernització del Mercat Central de Fruites i Hortalisses i que van culminar el febrer de 2014 amb la signatura de l’acord que permet allargar les concessions administratives de les empreses i emprendre les obres de remodelació d’aquest centre majorista.

D’aquest període, també destaca la consolidació de la campanya educativa “5 al dia”, impulsada per AGEM i Mercabarna, i la implicació del Gremi en nombroses accions per potenciar la formació de les empreses, les exportacions, el reciclatge o la donació d’aliments amb finalitats solidàries.

Renovació de la Junta Directiva
A banda del president, la resta de càrrecs directius de la Junta també estrenen cares noves, excepte el de secretari, que continua sent Joan Carles Artés. El nou vicepresident és Pere Prats, el censor-interventor, Eduard Ràfols, i el tresorer Josep Pañella; vocals tots ells del Gremi durant el mandat anterior.

També hi ha una renovació quasi total dels vocals, amb la incorporació de Gabriel Campreciós, Víctor Manuel Sangrá, Ramón Barri, Vicenç Escandell, Maria Guiral, Pere Sitjar i Eva Cano. Es mantenen dins de la Junta Luís Fernández, Oriol Llonch i Diego Martínez.

El nou president de l’AGEM, Jaume Flores