Mercabarna i AGEM col·laboren amb el Gran Dinar de Barcelona

Mercabarna i el Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) van col·laborar el passat dissabte 22 de novembre amb el Gran Dinar de Barcelona organitzat per la Plataforma Aprofitem els Aliments. L'esdeveniment volia sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari amb un àpat gratuït fet amb aliments cedits per mercats i botigues.

L’AGEM va donar, concretament, 3 tones de fruites i hortalisses per aquest acte, una xifra rellevant ja que va suposar tres quartes parts del total dels productes frescos aportats. Amb aquests aliments es van poder servir 3.000 racions de verdura i unes 1.115 de macedònia de fruites. També es van entregar 500 kg d'aquests productes nets i tallats al menjador social del Caliu d'Horta de Barcelona.

Per altra banda, el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, va oferir una xerrada durant la celebració d'aquest acte on va explicar les accions que impulsa Mercabarna per lluitar contra el malbaratament alimentari. En aquest sentit, va destacar la col·laboració que Mercabarna té des de fa anys amb el Banc dels Aliments, entre d'altres.

Els organitzadors del Gran Dinar consideren que la iniciativa va ser un èxit ja que es van servir 4.115 racions de menjar gràcies a la col·laboració d'empreses i entitats, així com per la tasca feta pels 200 voluntaris.

200 voluntaris van participar al Gran Dinar de Barcelona
Josep Tejedo, director de Mercabarna, va explicar les accions que l'empresa realitza per minimitzar el malbaratament alimentari