Mercabarna aposta pel vehicle elèctric

L’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna, amb la col·laboració de Nissan, van celebrar una jornada per presentar als usuaris del polígon alimentari els avantatges d’usar aquest tipus de vehicles.

Sota el títol “Vols reduir els costos operatius dels vehicles de la teva empresa?”, més d’una seixantena de persones van participar en aquesta jornada celebrada el 29 d’abril. L’objectiu era informar els empresaris majoristes, detallistes i autònoms que treballen al recinte sobre els beneficis econòmics i mediambientals d’apostar per un model de mobilitat sostenible basada, principalment, en incorporar el vehicle elèctric a les seves flotes.

Durant l’acte, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació i presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens, va posar l’accent en les iniciatives que s’estan impulsant per fomentar la mobilitat elèctrica a Barcelona. “Mercabarna és un punt important en aquesta aposta, per això hi instal·larem diversos punts de recàrrega normal i un dels vint punts de recàrrega ràpida que hi haurà per tota l’àrea metropolitana”, va anunciar.

En aquest sentit, el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, va incidir en la voluntat de Mercabarna de convertir-se en una “green city” –una ciutat verda- i va explicar les diferents accions que s’estan realitzant en aquest camí.

Els primers models pre-sèrie de la furgoneta elèctrica de Nissan circulen per Mercabarna
La jornada no va ser només teòrica. Mercabarna va acollir la presentació dels primers models pre-sèrie de la nova furgoneta e-NV200 100% elèctrica de Nissan, que es fabricarà a Barcelona per a tot el món i que es comercialitzarà a partir de juny, segons va anunciar el conseller director general de Nissan Iberia, Marco Toro. Els usuaris van tenir l’oportunitat de provar aquesta furgoneta, fent un recorregut pels carrers de Mercabarna.

De fet, tal i com es va explicar durant la jornada, la cadena de supermercats Condis, que disposa d’un magatzem al recinte, ja està usant per a la distribució de mercaderies algun model pre-sèrie de l’e-NV200. També, es va donar a conèixer l’experiència de l’empresa Calidad Pascual amb vehicles elèctrics.

Reflexions sobre conducció eficient
Durant la jornada, també es va mostrar a les empreses assistents com poden ser més eficients en la conducció dels seus vehicles i assolir estalvis de fins a un 15% en combustible. Es van presentar recursos en formació de conductors professionals, solucions telemàtiques o les eines que ofereix l’administració per potenciar la mobilitat sostenible.

La presidenta de Mercabarna, acompanyada pel conseller director general de Nissan Iberia i el director general de Mercabarna durant la presentació de la furgoneta elèctrica
La jornada de mobilitat sostenible va aplegar una seixantena d'assistents