El BBVA presenta les previsions econòmiques per als propers anys

Una vuitantena d’empresaris de Mercabarna van assistir, el 19 de març, a la jornada “Situació i perspectives econòmiques: implicacions per al sector agroalimentari”, organitzada per l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome), el BBVA i Mercabarna.

En aquest acte, l’economista principal a Espanya del BBVA Research, Pep Ruiz, va exposar les previsions d’aquesta entitat bancària respecte a l’evolució de l’economia mundial, espanyola i catalana. Ruiz també va parlar sobre la situació del sector alimentari, una de les indústries, que segons va dir, ha resistit millor la crisi pel seu caràcter anticíclic. Tot i això, va recomanar a les empreses seguir apostant per l’exportació i per la recerca de noves formes de vendre els productes (valor afegit).

La jornada també va comptar amb la intervenció de Mercè Trullàs, de Mercats Globals i Distribució de BBVA, que va explicar quines eines existeixen per protegir-se de les fluctuacions de les divises.

M. Trullàs, representant de Mercats Globals i Distribució de BBVA; S. Solé, director de la Xarxa de BBVA a Banca empreses i corporacions Catalunya; J. Llonch, president d’Assocome; J. Tejedo, director general de Mercabarna, J. Tejedo; i P. Ruiz, econ