A la recerca de solucions innovadores en packaging

Posar en comú necessitats i solucions a l’hora d’envasar aliments frescos. Aquest va ser l’objectiu de la sessió de treball entre les empreses de l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona i les que integren el Packaging Clúster.

Una vintena d’empreses adherides als dos clústers van participar en aquesta jornada, celebrada el 14 de novembre a Mercabarna, on es van tractar aspectes com la reducció dels costos i l’impacte ambiental dels envasos, com allargar la vida útil dels productes frescos envasats o quins són els millors materials per envasar aquest tipus d’aliments. Ara, la idea és crear grups de treball específics entre les empreses amb la finalitat de posar en marxa projectes concrets.

Aquesta sessió s’emmarca dins de l’estratègia de l’Associació Clúster Alimentari, liderada per Mercabarna, de propiciar trobades amb empreses d’altres clústers catalans que poden oferir solucions a les empreses alimentàries en diferents àmbits. Com a experiències anteriors estan les col·laboracions amb els clústers TIC i CEEC, que van servir per plantejar possibles projectes que donessin resposta, per una banda, als reptes tecnològics de les firmes de producte fresc, i per l’altra, a millores en temes d’eficiència energètica.

En aquesta a sessió de treball les empreses alimentàries van plantejar a les empreses del Packaging Clúster les seves necessitats en l’envasatge de productes frescos