Prop de 1.800 floristes participen a les Mercademostracions

Mercabarna-flor es va convertir el 17 de novembre en l’aparador de les últimes tendències en decoració floral nadalenca. Se celebrava la 30a edició de les Mercademostracions.

Una edició més, les Mercademostracions van ser un immillorable espai d’inspiració perquè els floristes agafessin noves idees per a la campanya de Nadal. En paraules de la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens, “aquesta jornada és sense dubte l’escenari ideal per aportar idees originals i econòmiques als floristes per animar als ciutadans a decorar les seves llars i comerços aquest Nadal”.

I és que Mercabarna-flor es va omplir de productes i treballs on convivien originalitat i tradició. Mostra d’això són les nombroses composicions florals que es van poder veure, on es combinaven flors exòtiques africanes amb d’altres autòctones i típiques del Nadal, o treballs en els quals els colors clàssics, com el vermell, el blanc o el daurat, es barrejaven amb tonalitats com els morats, els fúcsies o els violacis.

Demostracions i concursos per agafar noves idees
Les encarregades de mostrar algunes de les composicions més trencadores van ser les 8 de les escoles d’art floral més importants d’Espanya que, durant el matí, van fer demostracions i exposició de productes nadalencs d’allò més variats. Ja per la tarda, van ser els tres primers classificats de la Copa d’Europa Junior d’Art Floral els que van mostrar com decorar aquest Nadal de la manera més original. 

Les empreses del Mercat també van dir la seva i algunes d’elles van instal·lar a les seves parades espais de demostració amb l’objectiu d’ensenyar als floristes com treure el màxim rendiment als seus productes.

Un bon viver d’idees també van ser, sense dubte, els diferents concursos que es van celebrar al llarg de la jornada. Un d’ells va ser el de Decoració d’Arbres de Nadal i que va comptar amb la participació de 15 majoristes del Mercat, que van arranjar els avets amb els seus propis productes. En el sector de la flor, el guanyador va ser l’arbre de Reigmat; en el de Complements, el d’Elisabeth Roselló, i a Planta, el premi va ser per a Plantes Girasol.

L’altre concurs va ser el de treballs nadalencs econòmics, en el qual hi van participar 19 floristes amb composicions florals de preu molt assequible i carregats de bellesa i creativitat. En aquest cas, el guanyador va ser el florista Eduard Delgado.

Ja podeu veure la galeria d’imatges de les Mercademostracions 2013

Les Mercademostracions a Instagram
Les Mercademostracions 2013 també van estar presents a les xarxes socials, gràcies a la celebració del 1er concurs fotogràfic d’Instagram. La guanyadora d’aquest primer certamen va ser Susan Fraguela, de la Floristeria Flor de Lis.

Els tres campions de la Copa d'Europa Junior d'Art Floral durant la demostració de la tarda
Un dels treballs elaborats per l'Escola d'Art Floral de Catalunya