Representants de Montevideo, a Mercabarna

Una delegació institucional i empresarial de Montevideo ha estat de visita al polígon alimentari com a part del projecte d’assessorament que Mercabarna, juntament amb Mercasa i la consultora Deloitte, està realitzant per a la construcció d’una Unitat Alimentària en aquesta ciutat.

L’objectiu de la visita era que la delegació uruguaiana –integrada per membres de l’Ajuntament, de l’entitat que gestionarà la nova Unitat Alimentària, empresaris majoristes i cadenes de distribució del país– conegués, in situ, com funciona en el dia a dia un polígon alimentari com el de Mercabarna que, de fet, serà el model que s’implantarà a Montevideo un cop finalitzat el projecte.

També es va aprofitar per mostrar als visitants l’evolució del sector minorista i de la producció i quina relació mantenen amb Mercabarna. Per això, van visitar una cadena de fruiteries, una cadena de supermercats i un mercat municipal, així com una empresa i una cooperativa hortofructícola de Lleida.

Actualment, Mercabarna, Mercasa i Deloitte ja han completat la fase d’estudi de Mercat i ara s’està elaborant la part tècnica (infraestructures, carrers, aparcaments, etc.) i d’anàlisi financera.

Més informació sobre el projecte d’assessorament a Montevideo

La delegació de Montevideo al Mercat Central de Fruites i Hortalisses