Mercabarna i Assocome aconsegueixen un important estalvi en el preu de l’electricitat i del gas per a les empreses del recinte

Les empreses del recinte que s’acullin a aquesta iniciativa reduiran la facturació en aquests serveis energètics

Mercabarna i Assocome s’han unit per contractar de forma conjunta els subministraments d’electricitat i gas. Gràcies a aquesta iniciativa, totes les empreses de la Unitat Alimentària que s’hi adhereixin podran estalviar un 7,5% de mitjana en la factura de la llum i un 13,7% en la del gas, percentatge que varia en funció dels consums i de la tipologia de contracte energètic que tinguin actualment.
Aquest model de contractació conjunta no és nou a Mercabarna. De fet ja s’aplica des de fa molts anys en les telecomunicacions i consisteix a aprofitar la gran concentració d’empreses que hi ha en aquest recinte per tenir més poder de negociació amb les firmes proveïdores de serveis i aconseguir preus més competitius.

Subhasta online
El procés de selecció de l’empresa subministradora es va realitzar a través d’una subhasta online celebrada el 18 de setembre. Sis companyies comercialitzadores van fer les seves ofertes i contraofertes, en temps real, per millorar el preu per quilowatt hora que de mitjana paguen ara les empreses. Un preu que es va establir en base a un estudi sobre els consums elèctrics d’unes 300 firmes del recinte. Finalment, dues companyies van resultar guanyadores a la subhasta, Endesa i Gas Natural.
A partir d’ara, les empreses de Mercabarna interessades a conèixer les tarifes que ofereixen aquestes companyies i obtenir la documentació per contractar aquests serveis, ho poden fer a través del departament de Manteniment i Obres de Mercabarna o a través de l’Assocome.
Els preus que s’han acordat ara tindran validesa fins al desembre de 2014, moment en el qual es farà una nova subhasta per regularitzar les tarifes.

El consum d’electricitat és una de les despeses més importants que tenen les empreses de Mercabarna