Accions per conèixer com treballen els clients de la distribució i del foodservice

L’Associació Clúster Alimentari de Barcelona, entitat que impulsa Mercabarna, està realitzant diferents accions emmarcades dins de dues línies de treball, una centrada en el sector foodservice i l’altra en els traders (distribució), canals amb gran valor estratègic per a les empreses del recinte.
En la línia de traders, l’Associació va organitzar, amb la col·laboració d’AECOC, les jornades formatives “Gestió per categories i com entendre el lineal”, celebrades a finals de maig a Valladolid. En aquest curs, les empreses assistents van conèixer com les cadenes de distribució gestionen els seus lineals d’aliments frescos i van veure les oportunitats de negoci que això pot generar per a les empreses proveïdores d’aquests productes.
El curs també va comptar amb una visita a un dels establiments de El Árbol, una cadena amb més de 450 punts de venda – entre supermercats i cash&carry– repartits per deu comunitats autònomes espanyoles. De la mà dels responsables de compra de productes frescos d’aquesta empresa, els assistents van poder veure amb exemples pràctics com es gestiona la venda d’aliments frescos en aquesta cadena.

Visita a un dels grups alimentaris més grans d’Itàlia
Dins del grup dedicat al foodservice, l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona va preparar una visita a l’empresa Marr-Cremonini, grup alimentari italià, amb seu propera a Milà, que compta amb més de 38.000 clients, factura més de 3.500 milions d’euros i que disposa d’una important àrea dedicada al sector foodservice. Durant la visita, les empreses del clúster van veure com treballen els productes de 5a gamma i quines solucions logístiques apliquen a la distribució dels seus productes.

Curs de venedors experts en foodservice
L’Associació Clúster Alimentari de Barcelona, en col·laboració amb l’ANTA (Asociación de pequeñas y medianas empreses para el fomento del uso de nuevas tecnologías en la alimentación fuera del hogar), organitzarà a l’octubre a Mercabarna el curs “Venedors experts en foodservice”. Aquesta formació, que durarà uns 3 mesos, serà eminentment pràctica i està dirigida als comercials de les empreses de la Unitat Alimentària que vulguin apostar per aquesta línia de negoci, ja sigui per començar a vendre o per vendre encara més als professionals del sector de la restauració.

Les empreses de l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona que van visitar el supermercat El Árbol