Acord per potenciar el comerç i la logística internacional

Mercabarna segueix sumant aliats estratègics que l’ajudin a assolir un dels grans reptes de futur que té per endavant i que és convertir aquesta Unitat Alimentària en el Hub Alimentari de la Mediterrània. Això permetrà fer de Mercabarna el centre de referència pel que fa a la redistribució de productes frescos cap a la resta d’Europa, cosa que ajudarà les empreses del recinte a augmentar encara més la seva projecció internacional.
El pas més recent en aquest sentit ha estat la incorporació de Mercabarna com a nou soci de ILI, Logística Internacional. Una associació empresarial, fundada fa 10 anys pel Port de Barcelona i la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), que té com a missió principal l’assessorament en projectes d’internacionalització. Actualment, l’integren prop d’una trentena d’institucions i d’empreses del món del transport, la logística i la gestió d’infraestructures i disposa d’una quinzena de delegacions repartides per Europa, Amèrica Central i del Sud i Àsia.
Amb l’entrada a aquesta associació, Mercabarna podrà potenciar el seu posicionament internacional i tindrà més facilitats per accedir als mercats on opera aquesta organització. A més, aquesta Unitat Alimentària encapçalarà totes aquelles actuacions que estiguin relacionades amb l’àmbit alimentari.