Com calcular l'impacte ambiental de la teva activitat i dels teus productes

Els ciutadans estan cada cop més sensibilitzats amb l’impacte mediambiental que tenen els productes i serveis que consumeixen. De fet, moltes empreses comencen a incorporar en l’etiquetatge dels seus productes informació en aquesta línia, ja que es preveu que cada vegada més es consolidi com un factor important per als consumidors a l’hora de decantar-se per la compra d’un aliment o d’un altre.
Per això, el Servei de Formació de Mercabarna ha decidit iniciar al maig el curs “Còmput de la petjada de carboni”, on els alumnes podran aprendre a calcular –d’una manera ràpida i senzilla– l'impacte mediambiental, mesurat en emissions de CO2, que té la producció, l’elaboració i el transport dels seus productes.
En el curs, adreçat especialment als perfils més tècnics de les empreses, s’explicarà la forma de calcular aquest paràmetre, la normativa actual respecte a aquest tema, com s’ha d’incorporar aquesta informació en productes (especialment en els envasats) o els beneficis comercials que suposa aportar aquesta dada.

Més informació a: Serveis de Formació o al telèfon 93 556 34 56

Algunes empreses ja incorporen informació sobre la petjada de carboni en els seus productes