Incidència de la vaga general

Abril 2012

La vaga general del 29 de març va paralitzar el funcionament habitual de Mercabarna. Durant la jornada van entrar un 30% dels vehicles que, habitualment, accedeixen al recinte un dijous normal. El Mercat Central del Peix i l’Escorxador no van operar, mentre que l’activitat al Mercat Central de Fruites i Hortalisses va ser pràcticament nul·la.

Els compradors van evitar problemes i, per això, van concentrar les seves compres els dies previs i posteriors a la vaga. Mercabarna-flor, per la seva banda, va funcionar sense incidències, però amb molts pocs compradors.

De forma intermitent, durant la matinada i fins les 9 del matí, els piquets van bloquejar les tres portes d’entrada a Mercabarna. En moments puntuals, sobretot a primera hora de la nit, es van arribar a reunir al voltant de dues-centes persones a la porta d’accés principal (la del El Prat). Tot i que es van encendre diverses fogueres davant dels accessos al recinte per impedir l’entrada i sortida de vehicles, la nit va transcórrer sense incidents destacables.