Joaquim Bigordà: "La tradició segueix manant a l'hora de comprar carn per al Nadal"

Des del sector carni, com preveuen que seran les vendes per aquest Nadal?
Cada vegada, és fa més difícil fer una previsió, perquè amb la situació econòmica que estem vivint, els nostres clients minoristes van molt al dia a l’hora de fer les comandes, influïts perquè els seus clients no es decideixen fins última hora. Tot i això, la previsió és que les vendes vagin a la baixa respecte el Nadal de 2010. Els preus seguiran anant a l’alça per la pujada de les matèries primeres (pinsos, bestiar, gasoil, etc.).

Malgrat això, la gent opta per posar a taula els productes tradicionals?
En el cas del Nadal, es nota molt que segueix manant la tradició. El consumidor continua demanant cabrit i parts de la vedella com el filet, l’entrecot, el rodó i la llata per cuinar el típic rostit, o d’altres parts com la pilota, el conill o l’ós de vano per fer la tradicional sopa de Nadal. Això fa que els preus d’aquests productes es disparin coincidint amb aquestes Festes.

Però, la crisi suposo que acaba influint en la compra...
Sí, el consumidor busca alternatives per poder mantenir els plats tradicionals però fets amb d’altres carns que són més econòmiques. De totes maneres, nosaltres proposem avançar-se al Nadal. És a dir, comprar prèviament i congelar-ho. O, per exemple, també recomanem apostar per fer els plats tradicionals amb peces de la vedella que són menys “nobles”, com el filet de pobre o el crostó, i que generalment tenen un cost menys elevat.

Joaquim Bigordà, director de l'empresa càrnica Carns B