Associació Clúster Alimentari de Barcelona: Solucions tecnològiques per a empreses alimentàries

El 29 de novembre, es va celebrar a Mercabarna la segona sessió de treball entre empreses del Clúster de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i empreses de l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona. En aquesta sessió, les firmes TIC van presentar tres projectes per millorar el funcionament tecnològic de les companyies alimentaries, que responien a les necessitats plantejades per aquestes en una primera reunió de treball.

El primer projecte que es va presentar va ser un programa per calcular i planificar rutes de distribució. En segon lloc, es va mostrar una base de dades ERP per gestionar de forma integral tots els àmbits de l’empresa (dades financeres, traçabilitat, planificació de vendes, estocs, etc), amb la novetat que tota aquesta informació estaria emmagatzemada al “núvol” (cloud), un sistema que permet estalviar costos en infraestructura i programari informàtic. L’últim projecte presentat va ser la creació d’una plataforma conjunta de comerç electrònic.

La sessió va finalitzar amb reunions individuals entre les empreses TIC i les alimentàries per aprofundir en els diversos projectes presentats.

Les empreses TIC i les del Clúster Alimentari de Barcelona, durant la sessió de treball