Paco Casado: "Agafar gent en pràctiques s'ha convertit en una font més per cercar personal"

Paco Casado, cap de Personal de Servifruit

Servifruit és una empresa hortofructícola que compta amb una xarxa de 25 punts de venda i una plataforma logística a Mercabarna.

Quan veu començar a agafar gent en pràctiques?
El 2010, l’Àrea de Formació ens va plantejar aquesta possibilitat i vam decidir incorporar alumnes dels cursos de mosso de magatzem i de dependent de fruiteria, que eren els perfils que més s’ajusten a les nostres necessitats. Fins ara, hem tingut 10 persones i hem acabat contractant-ne 5.

Per tant, els va bé l’experiència!
Sí. Per a nosaltres s’ha convertit en una font més per cercar nous treballadors.

Quins avantatges hi veu?
Durant el període de pràctiques pots observar la persona, com assimila la feina, quina presència té, si és seriosa... En definitiva, pots veure si t’agrada o no com a treballador amb un cost cero per a l’empresa! A més, són persones que arriben amb un coneixement previ.

A què es refereix?
Quan arriben a l’empresa, aquests alumnes acaben de fer un curs teòric i pràctic específic per treballar en el sector alimentari. Per tant, tenen nocions d’atenció al client, de riscos laborals, d’higiene, d’exposició de producte, coneixen el gènere... I això es valora molt. És evident que els primers dies has d’ensenyar-los coses però, mentre aprenen, fan feina i acaben convertint-se en un suport. Per tant, el benefici és mutu.

Paco Casado, cap de Personal de Servifruit