Cutting's adquireix el 51% de Nice Fruit i entra en el mercat de la fruita congelada

L’empresa de Mercabarna Cutting’s, que es dedica a la distribució de fruites i hortalisses fresques i quartes gammes per al canal foodservice, ha comprat el 51% de l’accionariat de Nice Fruit. Aquesta empresa compta amb la patent mundial d’una tecnologia única i revolucionària que permet, segons explica Miquel Pastor, president del Grup Cutting’s, “per primera vegada, congelar fruita per, un cop descongelada, consumir-la en fresc, sense que perdi les seves propietats organolèptiques i vitamíniques”.

Aquesta tecnologia ha estat desenvolupada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través d’un projecte de recerca i innovació que ha durat diversos anys i que ha estat finançat per Fenoéxit, societat que compta amb el 38% de les accions de Nice Fruit. Aquesta firma també està participada per la UPC (5%) i l’inventor de la tecnologia, Josep Maria Nacenta (6%). S’espera que aquesta tecnologia revolucioni el sector de la fruita a nivell mundial i afecti de forma positiva tots els sectors: productors, distribuïdors, industria alimentària i consumidor final.

Aquest projecte es materialitzarà a finals d’aquest any, amb la instal·lació de la primera planta del món dedicada a la congelació de fruita al magatzem que Cutting’s té dins de Mercabarna.