Mercabarna i l'AGEM donen suport al sector en la "crisi del cogombre"

Davant l’alerta sanitària creada amb el cogombre, Mercabarna i el Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) van crear un gabinet de crisi per avaluar les pèrdues ocasionades al sector majorista i informar els mitjans de comunicació.

A més, Mercabarna i l’AGEM també van participar en la reunió convocada, l’1 de juny, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural amb tot el sector hortofructícola català per analitzar l’impacte d’aquesta crisi.

El sector va exposar les afectacions econòmiques d’aquesta crisi i va expressar les seves demandes, amb l’objectiu que el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, traslladés aquestes reclamacions a la reunió que havia de mantenir el dia següent amb la Ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar.

En aquest marc, la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé, va incidir en la necessitat que les empreses majoristes i exportadores també es tinguin en compte a l’hora de rebre possibles compensacions econòmiques. Per la seva banda, el president de l’Associació de Concessionaris de Mercabarna i empresari hortofructícola, Joan Llonch, va explicar els efectes d’aquesta crisi en les empreses del Mercat i les exportadores.

Impacte de la crisi a Mercabarna
Els efectes d’aquesta alerta sanitària s’han fet notar en la venda de cogombres però també en la resta d’hortalisses. Segons les dades d’AGEM i la direcció de Mercabarna, des de l’inici de la crisi, les vendes d’aquests productes han disminuït un 25% i els preus s’ha reduït d’un 15 a un 20%. Les empreses exportadores han xifrat la davallada de les seves vendes entre un 30 i un 40%.

El departament d'Agricultura va reunir tot el sector hortofructícola català per avaluar els danys causats per la crisi del cogombre