L'Associació Clúster Alimentari, una oportunitat per a les empreses per realitzar projectes de futur

L’Associació Clúster Alimentari de Barcelona – que impulsa Mercabarna i on s’integren el Consorci de la Zona Franca, el 22@Barcelona, ASSOCOME i 18 firmes alimentàries–ha definit les àrees en les quals es treballarà a partir d’ara, amb l’objectiu potenciar la competitivitat de les empreses participants.

Aquestes àrees són la innovació en procés i desenvolupament de producte, la distribució, la seguretat alimentària i la internacionalització.
La idea és que, a partir de juny, les empreses que formen part de l’Associació (i aquelles que vulguin sumar-s’hi) constitueixin grups de treball en les àrees que els interessi per tal de començar ja a engegar projectes concrets.

Per què formar part de l’Associació?
Formar part d’aquesta entitat comporta tot un seguit d’avantatges per a les empreses amb ganes d’apostar per iniciatives de futur. Un és que l’Associació, pel fet de ser una Agrupació Empresarial Innovadora reconeguda pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, pot accedir a ajuts econòmics per desenvolupar projectes. Uns projectes en els quals, a més, es podrà comptar amb l’assessorament de tècnics d’institucions i entitats contrastades, com l’IRTA-CENTA, AECOC, el Consorci de la Zona Franca, la Fundació ICIL o Silliker, entre d’altres.

L’Associació Clúster Alimentari de Barcelona desenvolupa les iniciatives de gestió plantejades per al 2010-2011 amb el recolzament i cofinançament del FONDO EUROPEO DE DESARROLLO REGIONAL i del MINISTERIO DE INDUSTRIA, TURISMO Y COMERCIO (DGPYME) mitjançant el Programa de A.E.I’s.

Pertànyer a l’Associació també és una oportunitat per encetar projectes que per a una petita i mitjana empresa serien molt difícils de fer en solitari, com invertir en una tecnologia per millorar processos o estudiar la viabilitat d’exportar a un país concret. A més, aquest treball en grup entre les diferents empreses és una bona manera que sumin, millorin i complementin les idees i projectes.

Si està interessat en formar part de l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona, contacti amb el responsable del Departament d’Estudis i Desenvolupament, Pablo Vilanova, a: vilanova(ELIMINAR)@mercabarna.cat o al 93 556 35 30.

Amb el recolzament i cofinançament de: