L'Associació Clúster Alimentari de Barcelona impulsa iniciatives per millorar la competitivitat

L’Associació Clúster Alimentari de Barcelona –on s’integren Mercabarna, l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (ASSOCOME), el Consorci de la Zona Franca, el 22@Barcelona i 18 empreses del sector alimentari– està treballant per desenvolupar projectes relacionats amb temes d’interès proposats per les empreses (logística, internacionalització, etc.), que els han de permetre potenciar la competitivitat. Per això, en els darrers mesos, s’han engegat diverses actuacions en aquest sentit.

En l’àmbit logístic, conjuntament amb la Fundació ICIL i amb la participació de 14 empreses de l’Associació, s’està realitzant un estudi per detectar possibles aspectes de millora en aquest camp a implementar individualment o col·lectiva. Pel que fa a la internacionalització, també s’ha iniciat un estudi per conèixer les oportunitats de negoci que té el mercat de producte fresc d’Algèria. Per aquest projecte, on hi participen 6 empreses, s’ha contractat una consultoria especialitzada. Finalment, per veure les darreres novetats per millorar processos, també es va celebrar a Mercabarna un seminari impartit per AECOC que va comptar amb 13 empreses i on es va parlar de temes com els codis d’identificació, la gestió de magatzems, entre d’altres.

Les empreses que estiguin interessades en formar part de l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona poden contactar amb el responsable del Departament d’Estudis i Desenvolupament, Pablo Vilanova, a: vilanova(ELIMINAR)@mercabarna.cat o al 935563530.

La logística és un dels temes que s'està estudiant dins de l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona