Noves iniciatives dins del projecte "Barcelona Fresh"

En els darrers mesos, s’ha continuat avançant en un dels grups de treball sorgit del projecte “Barcelona Fresh”, la iniciativa que promou l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, a través del 22@Barcelona, amb el suport de Mercabarna, per reforçar la competitivitat de les empreses del peix. Es tracta del grup dedicat a la manipulació i envasatge dels productes pesquers i que compta amb una desena d’empreses del peix de Mercabarna.

En aquest marc, el 25 de març, aquest grup va visitar l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) amb l’objectiu de conèixer les últimes tecnologies i processos per allargar la vida comercial dels productes (altes pressions, pasteurització, envasos actius, etc.).

La propera acció prevista dins d’aquest grup serà una presentació oberta a totes les firmes del sector, que tindrà lloc proper mes de maig a Mercabarna, en la qual s’explicaran els processos més interessants coneguts a l’IRTA, amb l’objectiu de cercar possibles projectes a desenvolupar de forma conjunta per les empreses per millorar l’eficiència en aquestes tasques.

Les empreses del peix reforcen la seva competitivitat en diversos aspectes