Milloren els nivells d'inserció laboral dels alumnes de l'Àrea de Formació

Els alumnes que realitzen els cursos de formació ocupacional de l’Àrea de Formació de Mercabarna tenen una aspiració: aprendre un ofici que els permeti trobar una feina. Una fita que, al 2010, van aconseguir el 27% dels alumnes, és a dir, un de cada quatre participants.

“És una dada realment positiva, més tenint en compte les dificultats que hi ha avui en dia per accedir al món laboral”, assegura la responsable de l’Àrea de Formació, Maite Palat.

Els cursos amb millors percentatges d’inserció laboral han estat els del sector del peix, -on el 40% dels alumnes ha trobat feina –, i el carni, amb el 29%. Els segueixen els cursos de mosso de magatzem (25%), els de la flor (21%) i els de seguretat i higiene alimentària (18%).

Segons apunta Palat, amb aquests cursos “estem creant un pool de professionals capacitats per treballar en l’àmbit alimentari i que estan en la línia del perfil de treballadors que necessiten les empreses de Mercabarna”. Per això, cada any, creix el nombre d’operadors del recinte –el 2010 van ser 12– que acullen a algun d’aquests alumnes durant el període de pràctiques que fan en finalitzar el curs. A més, moltes d’aquestes firmes van acabar contractant a aquests alumnes.

Els alumnes que passen pels cursos de carnisseria de l’Àrea tenen bones opcions per trobar una feina