En marxa els grups de treball de "Barcelona Fresh"

El projecte “Barcelona Fresh”, la iniciativa que pretén reforçar la competitivitat del sector del peix i que està impulsada per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, a través del 22@Barcelona, amb el suport de Mercabarna, continua avançant.

Un cop identificades les noves tendències de consum i compra del peix, es van definir les àrees de millora que han de permetre a les empreses interessades donar una millor resposta als seus clients. Ara ja s’han creat dos grups de treball a partir d’aquelles àrees de millora: un posarà el focus en temes de traçabilitat; i l’altre se centrarà en el procés de manipulació i envasatge dels productes pesquers.

Aquests grups de treball, formats amb empreses de Mercabarna, estan servint per millorar l’operativa de cada empresa amb actuacions concretes, a partir de projectes col·laboratius, i compten amb l’assessorament de tècnics d’AECOC i de l’IRTA-CENTA.

Pel que fa a la traçabilitat, s’està treballant per satisfer les necessitats dels clients –sobretot de les grans cadenes de distribució- en matèria d’informació de traçabilitat, amb accions que permetin ampliar i millorar la informació que les empreses de Mercabarna reben dels seus proveïdors.

Quant al procés de manipulació i envasatge, s’està buscant la forma de millorar l’eficiència en aquestes tasques. En les properes setmanes es duran a terme les segones sessions d’aquests grups de treball.