Acord entre Mercabarna i Fedelatina per promoure l’ocupació del col·lectiu llatinoamericà

L’acte va comptar amb la presència del president de Mercabarna i tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes; el president de Fedelatina, Javier García Bonomi, i la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé.

Aquest acord preveu potenciar la difusió entre el col·lectiu llatinoamericà dels cursos per a aturats que imparteix l’Àrea de Formació de Mercabarna. Aquests cursos ofereixen la possibilitat d’aprendre un ofici (peixater, fruiter, carnisser, etc.) dins d’un sector que, tot i la crisi econòmica, té una elevada taxa d’inserció laboral.

“Aquest acord dóna les eines necessàries perquè les persones que busquen feina tinguin una bona oportunitat en les empreses del sector alimentari”, assegurava Bonomi.

Suport als ‘emprenedors’
L’acord també contempla orientar els immigrants emprenedors que volen obrir un negoci d’alimentació, oferint-los formació i informació sobre els requisits per fer-ho.

En aquest sentit, el president de Mercabarna va assegurar que, actualment, els Mercats Municipals són una bona oportunitat laboral. “Hi ha una manca de relleu generacional en les parades dels Mercats i això obre interessants expectatives laborals per a les persones que volen portar un negoci”, assegurava Carnes.

A més, l’acord inclou facilitar el coneixement de Mercabarna com a centre de proveïment de producte fresc entre els comerciants i restauradors llatinoamericans per ajudar-los a millorar la gestió de les seves compres.

Integració en els gremis detallistes
Després de l’acte de signatura, el Gremi Provincial de Detallistes de Fruites i Hortalisses de Barcelona va oferir una xerrada a una vintena de membres de Fedelatina, on va explicar els serveis que ofereixen als propietaris de fruiteries i comerços d’alimentació.