Més de 3.000 persones han descobert avui Mercabarna, la ciutat que ens alimenta


Avui, 4 d'octubre, s'ha celebrat la 1a Cursa Mercabarna, una festa familiar que ha presentat per primer cop aquest gran mercat als ciutadans, combinant menjar saludable, esport, jocs i solidaritat. Hi han participat més de 3.000 persones, entre corredors i acompanyants.

Córrer per dins dels mercats centrals de Barcelona

A la Cursa, que ha començat a les 11h del mati, hi han participat un total de 1.520 persones, 770 ho han fet en la distància de 5 Km i 750 en la de 10 km. El corredors han passat per dins dels mercats centrals de fruites i hortalisses i peix que, tot i tancats en ser el dia de descans setmanal, estaven ambientats perquè els visitants es fessin una idea de com és una jornada normal de mercat. En el cas del Mercat Central de Fruites i Hortalisses (7 naus com la de l'antic Mercat del Born, de on prové aquest mercat) hi havia diverses parades majoristes obertes, mostrant la gran oferta i varietat d'aquests productes que s'hi poden trobar.  Pel que fa al Mercat Central del Peix -en ser el peix un producte molt perible- no hi havia producte exposat, però grans altaveus reproduïen el xivarri que hi ha en la gran nau que alberga aquest mercat quan s'apleguen de matinada els 2.000 professionals que assisteixen a comprar o a vendre.

Jocs per a grans i petits

Mentrestant, els acompanyats dels corredors han pogut gaudir de moltes activitats relacionades amb els aliments frescos i amb Mercabarna: tallers per a infants amb fruites i hortalisses d'elaboració de brotxetes, un trivial sobre Mercabarna, curses amb sacs de patates, el fotomatón dels mercats...

Esmorzar solidari

Després de la cursa, corredors  i acompanyats han pogut gaudir d'un gran esmorzar a base de sardines, botifarres i fruites. Els acompanyants no inscrits a la cursa, que han volgut esmorzar, han pagat per aquest àpat 3€ que es destinaran integrament a la Marató de TV3. En total se n'han recollit 3.000 € que aniran a parar a aquesta causa.

Una bossa del corredor fresquíssima

Tots els inscrits a la cursa han rebut una original bossa del corredor plena d'aliments frescos, obsequi de les empreses del recinte. Peix, salsitxes, enciam, patates, mandarines, peres, plàtans, pomes o kiwis són alguns dels productes que contenia.