Resum d'activitats 2022

resum 2022 mercabarna

Us presentem el resum d'activitats de Mercabarna 2022, que aquest any té format audiovisual. 

A través de 5 vídeos, ens endinsem en els principals projectes de Mercabarna i, a més, podrem conèixer l'experiència d'algunes de les persones que hi formen part.

Lluita contra el malbaratament alimentari

La posada en marxa del Foodback, el centre d’aprofitament alimentari de Mercabarna

Descobreix com funciona el Foodback des de diferents punts de vista: les entitats encarregades de la gestió (Mercabarna, Banc dels Aliments i Formació i Treball), una empresa col·laboradora (Maleubre Cano) i un menjador social que recull fruites i hortalisses recuperades (Menjador Solidari Gregal).

Començarem, però, amb el balanç de l'any del director general de Mercabarna, Jordi Valls.

Oportunitats al sector alimentari

L’impuls de la formació i la generació d’oportunitats laborals

L’agroalimentari és un dels sector econòmics amb major índex d’inserció laboral. A l’oferta formativa dels Serveis de Formació de Mercabarna se suma l’Institut dels Aliments, que imparteix estudis vinculats amb la indústria agroalimentària. També parlem sobre les oportunitats d’ocupació que hi ha a les empreses del recinte.

Educació en alimentació sostenible

Les campanyes infantils de Mercabarna i els gremis majoristes

Promoure els hàbits d’alimentació saludable entre els més petits és el principal objectiu de “5 al dia” i “Creix amb el peix”, les activitats pedagògiques que s’organitzen a Mercabarna gràcies a la implicació dels gremis majoristes de fruites i hortalisses (AGEM) i del peix i marisc (GMP). Com es divulguen els beneficis de menjar sa, variat i equilibrat entre els nens i nenes? Descobrim-ho!

Transició energètica

REPowerMercabarna-Energia: el projecte de plaques fotovoltaiques a les cobertes del recinte

Us imagineu que hi haguessin plaques fotovoltaiques a totes les cobertes del polígon alimentari? Doncs ja comença a ser una realitat ben visible. Aquest projecte s’emmarca en el procés de descarbonització del recinte, al qual s’hi han sumat empreses com Càrnia o Ronda Fruits. Un cop més, la sostenibillitat i l’alimentació van de la mà.

Impuls a la comercialització

Balanç comercial i accions per dinamitzar l’activitat empresarial

Repassem les principals dades de comercialització de la Unitat Alimentària l’any 2022, així com algunes de les accions que s’han impulsat amb l’objectiu de promoure l’activitat comercial, l’exportació i la innovació.