Mercabarna esdevindrà la planta fotovoltaica d’autoconsum en coberta més gran de la Península Ibèrica

Octubre 2022

Mercabarna esdevindrà la planta fotovoltaica d'autoconsum en coberta més gran de la Península Ibèrica, gràcies a un acord entre Mercabarna i les associacions de majoristes situades al polígon alimentari per instal·lar plaques fotovoltaiques dins del programa MESBarcelona, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta es desenvoluparà en el marc d'un pla que s'executarà per fases i que suposarà una inversió públic-privada de 12 milions d'euros, una superfície de 360.000 m2 i una potència instal·lada de 18 MWp.

Així, Mercabarna bonificarà els majoristes aplicant un Índex de Preus al Consum (IPC) reduït -exclou els components de l'índex energètic i el dels aliments no processats- en els contractes d'arrendament de 2022 i 2023, a canvi d'adherir-se al seu pla d'energia verda fotovoltaica, REPowerMercabarna-Energia que es desenvolupa conjuntament amb el programa MES Barcelona de l'Ajuntament de Barcelona.

La iniciativa municipal MES Barcelona té com a principal objectiu accelerar la transició energètica a la ciutat en tots els sectors d'activitat a través del desenvolupament de generació energètica verda i de proximitat com la que ofereix l'energia fotovoltaica. Aquest programa permet construir un parc de generació energètica dins la pròpia ciutat amb un impacte positiu tant a nivell ambiental com a nivell social, generant milers de llocs de treball a la regió, i reduint la pol·lució de l'aire de la ciutat.

Aquest acord, que respon al projecte de descarbonització i millora de l'eficiència energètica de Mercabarna, i al qual s'hi han sumat totes les empreses del recinte alimentari i Mercabarna-flor, suposarà un estalvi d'aproximadament unes 6.000 tones de CO2 anuals a l'atmosfera.

Instal·lació fotovoltaica a l'edifici comercial
Representants de les entitats signants de l'acord
Cobertes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses