Mercabarna busca empresa logística per donar suport a l'exportació i l'última milla

Maig 2023

Mercabarna busca un operador logístic especialitzat en productes frescos o serveis auxiliars perquè s'instal·li a una part del solar que va deixar lliure l'antic escorxador.

El polígon alimentari es vol reforçar en un àmbit que considera estratègic davant l'augment de les exportacions -que el 2022 van representar el 35% de l'activitat- i l'auge de la logística d'última milla, ja que moltes empreses amb seu a Mercabarna han instal·lat canals de venda online en els darrers anys.

Per això, Mercabarna ha decidit dedicar 4.000 m2 dels 28.000 m2 de la parcel·la de l'antic escorxador a ubicar-hi una empresa de transport logístic d'aliments frescos i/o serveis logístics auxiliars. Les aspirants tenen temps de fer la seva oferta fins al 30 de maig.

El preu de sortida de la licitació, que s'ha de millorar, és de 473.185 euros (IVA inclòs), i la renda anual de 128.502,97 euros més impostos, durant trenta anys.

Potencial exportador de Mercabarna

Per la seva situació geogràfica estratègica -entre les zones productores del sud d'Espanya i el nord d'Àfrica i l'Europa consumidora- i ubicació logística privilegiada enmig de la principal àrea logística de Catalunya (Port, Aeroport, Terminal Tir, estació ferroviària de mercaderies, connexió vial nacional i internacional, etc.) i tan sols a 10 km. del centre de Barcelona, Mercabarna aspira a esdevenir la plataforma de distribució d'aliments frescos més important d'Europa.

El polígon alimentari compta amb 120 hectàrees on se situen 600 empreses especialitzades en productes alimentaris frescos (fruites i hortalisses, peix i marisc, carns i flors i plantes), amb un volum de facturació de 5.000 M€, que distribueixen producte a la resta d'Espanya i a tota Europa.

Situació dins de Mercabarna

L'empresa logística que s'instal·li a la nova parcel·la ocuparà 4.000 dels 28.000 m2 de l'antic escorxador. Al març ja es van adjudicar 10.113 m2 de l'esmentada parcel·la a l'empresa Transgourmet que construirà un cash & carry majorista, perquè els professionals de l'hostaleria puguin completar les compres que fan als mercats majoristes, amb aliments secs i altres productes complementaris. En aquest solar, Mercabarna també vol ubicar altres empreses i serveis que aportin valor afegit als productes frescos, i un pavelló dedicat a start-ups que vulguin fer proves amb nous productes i serveis relacionats amb el sector alimentari.

Sector logístic a Mercabarna