El nou Institut dels Aliments de Barcelona inicia el curs escolar a Mercabarna

Setembre 2021

Dietètica, Processos i qualitat en la indústria alimentària i Forneria, pastisseria i confiteria són els estudis més demandats.

Avui, el nou Institut dels Aliments de Barcelona ha iniciat el curs 2021-2022 al seu també nou emplaçament de Mercabarna. L'Institut, que concentra tota la formació professional del sector de l'alimentació, abans dispersa en diferents centres de Barcelona, compta amb 350 alumnes matriculats.

El Consorci d'Educació de Barcelona i Mercabarna han treballat plegats en el desplegament de l'Institut amb l'objectiu que la situació del centre d'estudis permeti establir sinèrgies amb les 600 empreses alimentaries situades al gran mercat. El sector de la indústria alimentària és un dels principals motors econòmics del país, per tant, la concentració de tota l'oferta formativa en un sol centre i en un context com Mercabarna respon a les necessitats dels professionals en un sector en clara expansió.

Els estudis amb més demanda són, per aquest ordre, els cicles formatius de grau superior en Dietètica i Processos i qualitat de la indústria alimentària, i els de grau mitjà en Forneria, pastisseria i confiteria i Elaboració de productes alimentaris.

El Institut disposa d'uns 2.100 m2 cedits per Mercabarna per a les aules teòrico-pràctiques. S'han condicionat els espais del nou centre, el subministrament del material per a la planta d'elaboració, magatzem, sala de tast i el laboratori, amb un pressupost de 2.000.000 d'euros que ha finançat el Departament d'Educació.

L'Institut dels Aliments de Barcelona segueix la línia de treball de la singularització dels centres educatius d'estudis postobligatoris per famílies professionals, iniciada amb la creació de l'Institut Bonanova al Parc Salut Mar, l'Institut Tecnològic de Barcelona i l'Institut de l'Esport de Barcelona, entre d'altres. Aquesta aposta per aquest tipus centres permet la concentració del talent de docents i alumnes per treballar per a l'excel·lència, una interlocució clara amb l'empresa, una eina que clarifica oferta i facilita l'orientació i la visualització aspiracional per a l'alumnat del seu horitzó formatiu i professional.

Presentació del curs als alumnes dels Programes de Formació i Inserció Laboral d’Auxiliar en Comercialització de Productes i Logística i en Establiments del Sector Carni.