Oberta la convocatòria per formar part de la incubadora d'startups INNOFOOD

Juliol 2021

S'hi poden presentar projectes que millorin qualsevol part de la cadena de valor i que impulsin sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats. 

Mercabarna i Barcelona Activa posen en marxa la 3a edició del programa INNOFOOD, la incubadora d’startups del sector agroalimentari que vol potenciar projectes innovadors en l’àmbit de l’alimentació sostenible. Les candidatures hauran de proposar millores en producció, packaging, comercialització, emmagatzematge o distribució logística que tinguin un impacte positiu en termes de sostenibilitat ambiental, econòmica o social. 

Les empreses emergents que formin part d’aquesta iniciativa rebran suport per desenvolupar les seves idees de negoci, a través de formació, sessions sectorials, networking i acompanyament personalitzat. Al final del programa, es reconeixeran els tres millors projectes.  

La data límit de presentació de candidatures és el 12 de setembre.  

Els guanyadors de les darreres edicions 

Al 2018 Mercabarna i Barcelona Activa van crear el programa INNOFOOD per generar innovació i ocupació al sector alimentari.

Cuits&Beans va ser la guanyadora de la primera edició, gràcies a la seva gamma de llegums cuits i ecològics preparats per consumir. En segona posició va quedar Heura i la nova generació de proteïnes vegetals, mentre que el tercer lloc va ser per a Citring, una start-up que ha dissenyat la primera espremedora del mercat capaç d'esprémer tres taronges senceres en menys de 30 segons.

Les empreses emergents premiades de l’última edició van ser Voilà, Let’s Cook i Gastrocampo. Els projectes proposen, respectivament, coberts comestibles ecològics, un web per subscripció que envia els ingredients necessaris per preparar el menjar i un marketplace B2B on restaurants i comerços de proximitat poden comprar directament a petits productors.   

El programa INNOFOOD busca projectes innovadors
Voilà, projecte guanyador de la darrera edició